zondag 13 januari 2019

Project 52 bags; FBLS bag 91 Flower & Dog

FBLS bag 91 is wat je noemt een echte joint effort. Als het gaat om materialen dan. En natuurlijk hebben mijn moeder en ik deze tas samen gemaakt.

Het idee
Het model van deze tas hebben we al eens eerder gebruikt. Maar toen in zwart leer met een frisse gestreepte voering en een gele rits.

Deze keer hebben we een mix van materialen gebruikt. Allemaal bestaand en gedoneerd. Het was even zoeken naar de juiste combinatie van stoffen en kleuren maar het is ons gelukt om er een vrolijke kleurrijke tas van te maken. De stof voor de buitenkant, het lint, de hond-applicatie en het hartje komen van een gedoneerde tas. De bloem was een applicatie op een jurk. Ook gedoneerd. Het leer van de zijkanten is afkomstig van een gedoneerde bank. De binnenkant van de tas, de zak op de buitenkant en het hengsel zijn van een spijkerbroek en de rits van een bestaande tas van mezelf. 

De tas die aan de basis ligt voor nr. 91 was een oude postman bag (of een festival tas) met prachtige applicaties gemaakt van kleurrijke pailletten en een kleurrijk hengsel. De tas en applicaties waren echter dusdanig beschadigd dat ik heb besloten om de binnenkant van de stof te gebruiken. De hond en het hartje heb ik rondom uitgeknipt en daarna hebben we deze omgekeerd op de tas gestikt. Hierdoor zie je nog wel het oude roze stiksel waarmee de applicaties op de originele tas zaten. Ook de roos heb ik rondom uitgeknipt zodat het gouden stiksel nog zichtbaar blijft. Wat weer past bij het gouden stiksel van het lint. De kleuren in de roos komen weer overeen met de kleur leer van de zijkanten. Na lang zoeken vonden we het diepblauw van het denim het mooiste bij de overige materialen passen. 

Om de tas helemaal mooi af te werken hebben we aan de binnenkant de zijkanten afgewerkt met lint.

Het resultaat een mooie kleurrijke crossbody rol.

Materiaal 
Tas; bruin leer, bestaand
Hengsel en ringen; gevlochten band, bestaand
Decoratie; leren roosje, bestaand
Sluiting; magneet sluiting, nieuw

Het resultaat

4 opmerkingen:

 1. ♡..... herinneringen met mijn oude tas komen boven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja eindelijk iets mee gedaan. Nu nog iets moois verzinnen voor dat prachtige hengsel

   Verwijderen
 2. Echt een model om van stevige stof te maken.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.