zondag 19 augustus 2018

Soeptrio


Soeptrio

Deze soepen hadden we al eerder gemaakt. Voor het diner hebben we kleine porties gebruikt. Wat over is kan ingevroren worden.

Tomatensoep 3 personen
(liefdevoorlekkers.nl Zelf tomatensoep maken)

Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, fijngehakt
- 1 kleine winterpeen, in blokjes
- 800 gr rijpe tomaten (bijvoorbeeld trostomaten of roma), in stukken
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijmblaadjes
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 1 tl suiker
- Om de soep op smaak te brengen: peper en zout, slagroom, lekkere olijfolie en blaadjes verse oregano
Extra nodig: staafmixer of blender
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit in 3 minuten glazig. Voeg de gember en de wortel toe en bak alles nog 2 minuten.
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, tijm en de bouillon toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Kook de soep 15 minuten op laag vuur.
Voeg de suiker toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout. 

Courgette soep 4 personen
(ww.ah.nl eenvoudige courgettesoep)

Ingrediënten
-       2 courgettes
-       1 ui
-       2 tenen knoflook
-       2 el ingezouten boter (of margarine)
-       700 ml kraanwater
-       2 groentebouillontabletten
-       100 gr roomkaas kruiden

Bereidingswijze
Snijd de courgettes in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. mee. Voeg de courgette toe en bak 8 min. mee.
Voeg het water toe en verkruimel de tabletten erboven. Breng aan de kook en laat 5 min. doorkoken.
Pureer de soep met een staafmixer fijn en voeg de roomkaas toe. Verwarm de soep nog 2 min. door en door.


Champignonsoep 4 personen
(smulweb.nl champignonsoep)

Ingrediënten
-       1 klein uitje
-       250 gr champignons
-       50 gr boter
-       3/4 l kippenbouillon
-       3 theelepels aardappelzetmeel of maïzena
-       2 dl room
-       Zout peper
-       Nootmuskaat

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui, maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Smelt de boter zonder dat ze bruin wordt in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig (ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maïzena los met een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de soep en laat de soep nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met wat zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Garnering voor de soep
-       6 roosjes Peterselie voor de champignonsoep
-       6 blaadjes verse munt voor de courgette soep
-       6 blaadjes verse basilicum voor de tomatensoep
-       crème freshe voor de courgette- en de tomatensoep


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.