Soeptrio
Deze soepen hadden we al
eerder gemaakt. Voor het diner hebben we kleine porties gebruikt. Wat over is
kan ingevroren worden.
Tomatensoep 3 personen
(liefdevoorlekkers.nl Zelf tomatensoep maken)
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, fijngehakt
- 1 kleine winterpeen, in blokjes
- 800 gr rijpe tomaten (bijvoorbeeld trostomaten of roma), in stukken
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijmblaadjes
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 1 tl suiker
- Om de soep op smaak te brengen: peper en zout, slagroom, lekkere olijfolie en blaadjes verse oregano
- 2 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngehakt
- 1 cm gember, fijngehakt
- 1 kleine winterpeen, in blokjes
- 800 gr rijpe tomaten (bijvoorbeeld trostomaten of roma), in stukken
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl verse tijmblaadjes of ½ tl gedroogde tijmblaadjes
- 2 blokjes tuinkruidenbouillon
- 1 tl suiker
- Om de soep op smaak te brengen: peper en zout, slagroom, lekkere olijfolie en blaadjes verse oregano
Extra nodig: staafmixer of blender
Bereidingswijze
Verhit de olie in een soeppan op
middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit in 3 minuten glazig.
Voeg de gember en de wortel toe en bak alles nog 2 minuten.
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, tijm en de bouillon toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Kook de soep 15 minuten op laag vuur.
Voeg de suiker toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Voeg de tomaten, de tomatenpuree, tijm en de bouillon toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat. Kook de soep 15 minuten op laag vuur.
Voeg de suiker toe en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde soep.
Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Courgette soep 4 personen
(ww.ah.nl eenvoudige courgettesoep)
Ingrediënten
-
2 courgettes
-
1 ui
-
2 tenen
knoflook
-
2 el
ingezouten boter (of margarine)
-
700 ml
kraanwater
-
2 groentebouillontabletten
-
100 gr
roomkaas kruiden
Bereidingswijze
Snijd
de courgettes in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de
boter in een soeppan en fruit de ui en knoflook 2 min. mee. Voeg de courgette
toe en bak 8 min. mee.
Voeg
het water toe en verkruimel de tabletten erboven. Breng aan de kook en laat 5
min. doorkoken.
Pureer
de soep met een staafmixer fijn en voeg de roomkaas toe. Verwarm de soep nog 2
min. door en door.
Champignonsoep 4 personen
(smulweb.nl champignonsoep)
Ingrediënten
-
1 klein uitje
-
250 gr
champignons
-
50 gr boter
-
3/4 l
kippenbouillon
-
3 theelepels
aardappelzetmeel of maĂ¯zena
-
2 dl room
-
Zout peper
-
Nootmuskaat
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui, maak
de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Smelt de boter zonder dat
ze bruin wordt in een diepe pan en bak hierin de gesnipperde ui zachtjes glazig
(ca. 3 minuten).
Voeg de plakjes
champignons toe en bak ze 1 minuut mee.
Schep ze zo nu en dan om.
Voeg de bouillon toe en
breng de soep op hoog vuur aan de kook.
Draai het vuur laag en
laat de soep 5 minuten zachtjes koken.
Roer de maĂ¯zena los met
een eetlepel room, roer het "papje" en de rest van de room door de
soep en laat de soep nog 5 minuten koken. Breng de soep op smaak met wat zout,
peper en een snufje nootmuskaat.
Garnering voor de soep
- 6 roosjes
Peterselie voor de champignonsoep
- 6 blaadjes
verse munt voor de courgette soep
- 6 blaadjes
verse basilicum voor de tomatensoep
- crème freshe
voor de courgette- en de tomatensoep
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.