(uit food talk glutenvrij)
Ingrediënten voor de chocolademousse
-
300 gr pure
chocolade (72% cacaogehalte)
-
6 eieren
-
300 ml
slagroom
-
3 el kristalsuiker
Ingrediënten voor de gezouten karamel
-
150 gr suiker
-
75 gr
roomboter
-
90 ml slagroom
-
3 el
pistachenootjes
Bereidingswijze chocolademousse
Smelt de chocolade au
bain-marie in een vuurvaste kom boven een pannetje met een bodem kokend water.
Splits de eieren. Zorg
ervoor dat de kom waarin de eiwitten komen brandschoon is, anders krijg je de
ei-witten niet stijf. Klop met een handmixer de eiwitten totdat er pieken
ontstaan en zet deze kom weg.
Klop de slagroom in een
andere kom stijf.
Klop de eierdooiers met de
suiker en de mixer 1 minuut.
Roer vervolgens de
gesmolten chocolade door de eierdooiers tot een gladde massa. Spatel de
slagroom luchtig door het chocolademengsel.
Spatel voorzichtig de
eiwitten door de chocolademousse.
Schep de mousse in 6
glaasjes of bakjes en zet in de koelkast om op te stijven.
Bereidingswijze gezouten karamel
Doe de suiker en 50 ml
water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Roer ondertussen vooral
niet. Doe de boter erbij zodra het lichtbruin begint te kleuren. Dit is na ca.
15 minuten. Roer tot de boter helemaal is opgelost. Roer vervolgens de slagroom
erdoor. Zet daarna het vuur uit. Roer het zeezout erdoor. Laat de Karamel in
het pannetje zitten.
Schenk de karamel over de
koude chocolademousse. Bestrooi de chocolademousse met stukjes pistachenootjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.