zondag 19 augustus 2018

Chocolademousse met gezouten karamel


Chocolademousse met gezouten karamel 6 personen
(uit food talk glutenvrij)

Ingrediënten voor de chocolademousse
-       300 gr pure chocolade (72% cacaogehalte)
-       6 eieren
-       300 ml slagroom
-       3 el kristalsuiker

Ingrediënten voor de gezouten karamel
-       150 gr suiker
-       75 gr roomboter
-       90 ml slagroom
-       Mespunt grof zeezout
-       3 el pistachenootjes

Bereidingswijze chocolademousse
Smelt de chocolade au bain-marie in een vuurvaste kom boven een pannetje met een bodem kokend water.

Splits de eieren. Zorg ervoor dat de kom waarin de eiwitten komen brandschoon is, anders krijg je de ei-witten niet stijf. Klop met een handmixer de eiwitten totdat er pieken ontstaan en zet deze kom weg.
Klop de slagroom in een andere kom stijf.

Klop de eierdooiers met de suiker en de mixer 1 minuut.
Roer vervolgens de gesmolten chocolade door de eierdooiers tot een gladde massa. Spatel de slagroom luchtig door het chocolademengsel.
Spatel voorzichtig de eiwitten door de chocolademousse.
Schep de mousse in 6 glaasjes of bakjes en zet in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze gezouten karamel
Doe de suiker en 50 ml water in een steelpannetje en breng dit aan de kook. Roer ondertussen vooral niet. Doe de boter erbij zodra het lichtbruin begint te kleuren. Dit is na ca. 15 minuten. Roer tot de boter helemaal is opgelost. Roer vervolgens de slagroom erdoor. Zet daarna het vuur uit. Roer het zeezout erdoor. Laat de Karamel in het pannetje zitten.

Schenk de karamel over de koude chocolademousse. Bestrooi de chocolademousse met stukjes pistachenootjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.