zondag 19 augustus 2018

Broccoli taart met camembert en notenrijst


Broccolitaart met camembert en notenrijst 6 personen
(smulweb.nl)

Ingrediënten
-       Pakje hartige taart bladerdeeg (diepvries)
-       2 camemberts
-       300 gr cashewnoten
-       150 ml kookroom (vinesse light)
-       3 eieren
-       500 gr broccoli (3 stronken)
-       Peterselie
-       Paneermeel
-       Notenrijst
 
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C
Kook de broccoli tot hij gaar is.
Crunch de cashewnoten met de keukenmachine/staafmixer
Voor het sausje mix de eieren met de kookroom. Doe daar een beetje peterselie bij.
Snij de camembert in plakjes.
Vet de vorm in met een beetje olijfolie. Doe daar het bladerdeeg in. Strooi op de bodem van de taart een beetje paneermeel, voor het vocht.
Nu gaat de broccoli in de vorm. Als het grote roosjes zijn, dan haal je ze met een vork nog een beetje uit elkaar.
Leg de plakjes camembert op de broccoli en giet het ei/roomsausje eroverheen.
Als laatste strooi je de cashewnoten over de taart heen.
Zet de taart 25 min in de voorverwarmde oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Serveertip
Vervang het hartige taart deeg voor een mix van 400 gram bloem en 400 gram kwark en een scheutje olie. De korst wordt dan iets dikker maak ook heel lekker!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.