woensdag 25 juli 2018

Project 52 bags; FBLS bag 77 Sample Bag

Een tijdje geleden kreeg ik een vraag van iemand via Messenger met wat foto's erbij. Of ik wist waar een dergelijke tas te koop was. Ze wist geen merk, geen naam van een winkel, alleen dat ze een keer iemand had gezien met een soortgelijk model en dat ze het een mooie tas vond. 

Het idee

Na wat over en weer gechat met foto's en idee├źn heb ik haar aangeboden om zelf eens te proberen zo'n tas te maken. Op basis van haar aanwijzingen had ik een goed beeld gekregen van wat ze wilde. Het ging er vooral om dat de tas zoveel mogelijk uit 1 stuk bestond en dat het hengsel op een bepaalde manier aan de tas was gemaakt. Of eigenlijk dat deze doorliep in de tas zelf. Maar geen hemd model en ze wilde een handtas versie, dus niet te groot. Ik sprak met haar af dat ik een sample zou maken van het model om het haar te laten zien en proberen. Op basis van deze sample konden we de verdere details invullen en kon ze beslissen of ze hiermee verder wilde of niet.

Zo gezegd zo gedaan. Samen met mijn moeder heb ik een patroon gemaakt en hebben we de tas gemaakt van een mooi stukje bruin/rood leer dat ik nog had liggen.

Ik heb inmiddels het model met de opdrachtgeefster besproken en op een paar kleine aanpassingen na was het helemaal wat ze bedoelde. Deze aanpassingen zijn niet zo spannend. De grootste uitdaging wordt nog het zoek van het juiste materiaal. Ze wil de tas namelijk gemaakt hebben van onbewerkt donkerbruin leer. 

Dus als iemand nog zoiets heeft liggen?

De materialen
  • Tas; rood/bruin leer, bestaand
Het resultaat

Voorlopig nog geen definitief resultaat. De echte tas moet nog gemaakt worden. En daarvoor moet ik vooral op zoek naar materiaal. Zoals hieronder maar dan uit 1 stuk.
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.