woensdag 25 juli 2018

Project 52 bags; FBLS bag 76 Big Shoulder Bag

Dit model kwam ik ooit een keer tegen op Pinterest op zoek naar inspiratie. En ik vond 'm gewoon mooi. Vooral het idee van het handvat dat ge├»ntegreerd is in de tas. Dus hebben we deze nagemaakt.

Het idee

Ik maak niet vaak patronen. Voor deze tas was het echter nodig. Hoe simpel dit model ook lijkt. Schijn bedriegt. Met name door de schuine kanten en de uitsparing voor het handvat. Via Pinterest, waar ik de tas heb gevonden, kon ik ook de maten opzoeken. En met wat passen en meten was het patroon al vrij snel gemaakt. 

Daarna was het redelijk simpel. Twee delen leer en twee delen vilt voor de binnenkant. Ik heb hiervoor gekozen om het handvat steviger te maken. Het was nog even spannend of we door 4 lagen heen konden komen met het aan elkaar stikken. Daarom hebben we eerst de ene buitenkant en binnenkant aan elkaar gemaakt en daarna de andere om vervolgens deze twee delen aan elkaar te maken. Voor extra versteviging van het stiksel was het nodig om er twee keer overheen te stikken.

Maar de tas is prima gelukt en ook nog eens heel draagbaar.
Bij de volgende wil ik graag nog iets doen met zakken en onderzoeken of het handvat op een andere manier te verstevigen is zodat we niet met zoveel lagen behoeven te werken. De materialen
  • Tas buitenkant; zwart leer, bestaand 
  • Tas binnenkant; grijs vilt, bestaand

Het resultaat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.