zondag 1 juli 2018

Project 52 bags; FBLS bag 75 Animal

Het duurt even maar dan heb je ook wat. Een luxe tas, 10 verschillende dierenprints, meer dan 20 uren werk en een happy nieuwe eigenaresse van deze 75ste FBLS bag.

Het idee

Ik liep al lang met het idee om een tas te maken met een combinatie van verschillende dierenprints. Ge├»nspireerd door de Chanel patchwork tassen en Giovanna Battaglia met haar liefde voor bonte combinaties ben ik alle dierenprints gaan verzamelen die ik had. 


10 verschillende prints kon ik bij elkaar scharrelen. De uitdaging was vooral om de verschillende prints en materialen zo te combineren dat het een opvallend patroon zou vormen maar niet kitscherig en dat het ook nog enigszins te verwerken was. 

De tas heeft vanaf de eerste fase veel positieve reacties gehad. En toen deze eenmaal klaar was bleken er een aantal volgers interesse te hebben om deze FBLS bag te kopen.
Het idee van FBLS bag is altijd geweest om deze te verkopen/veilen en de opbrengst aan een goed doel te schenken. Tot nu toe was het er nog niet van gekomen maar bij deze tas is het dan eindelijk gebeurt. Met een nieuwe happy FBLS bag eigenaresse als resultaat en een mooie bijdrage voor het goede doel. En natuurlijk wordt zo'n luxe tas is een custom made verpakking persoonlijk bij de klant afgeleverd. Die ook nog de moeite nam om er mee op de foto te gaan.

De verkoop/veiling van de overige tassen gaat er binnenkort ook van komen. Houd daarvoor deze blog in de gaten. Dan zal FBLS bag ook bekend maken wat het goede doel is.

En ik heb nog mooie stukjes over van de gebruikte prints voor deze tas. Dus ik denk dat er nog wel een Animal tas gaat komen. Maar natuurlijk wel net iets anders.  

De materialen

  • Tas voor en achterkant; combinaties met dierenprints, bestaand (bewerkt leer, huid, denim, overig)
  • Tas zijkant, bodem, lussen hengsel, voering en zak; gordijnstof, nieuw
  • Tas zak met rits binnenkant; bestaand
  • Tas hengsel; nieuw
  • Tas hengsel ringen; bestaand
  • Tas magneet sluiting; bestaand
  • Tas afwerking; satijnband, nieuw
  • Tas versteviging, nieuw


 Het resultaat

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.