maandag 23 april 2018

FBLS bag 71; Weave Red

Dit model met de geweven leren stroken hebben we al eens eerder gemaakt met bruin leer in combinatie met denim. Deze versie is gemaakt van verschillende tinten rood leer en jute.

Het idee

Het leer van twee banken vormt de basis voor deze tas. Donkerrood en een soort van lever kleur. 

Nadat ik stroken had gesneden heb ik deze om en om in elkaar geweven. Hierbij heb ik zowel de buitenkant als de binnenkant van het leer gebruikt. Daardoor ontstonden 4 kleuren. 

Als hengsel heb ik de bestaande banden van de kussens van de leverkleurige bank gebruikt. In 1 van de banden zaten gaten. Voor het speelse effect heb ik door deze gaten donkerbruin touw geregen. Dit idee is eigenlijk spontaan ontstaan.

Was de hele tas van het rode leer gemaakt dan zou het saai zijn geworden. Daarom hebben we voor de zijkanten en de binnenkant van de hengsels geel jute gebruikt. dit is nog verstevigd met speciaal plakvlies voor tassen. Hierdoor rafelt de stof ook minder. Het jute aan de zijkanten is extra doorgestikt.  

Van het jute hadden we helaas niet voldoende stof. Voor de binnenkant hebben we daarom een bijpassende stof gezocht. Hier hebben we aan 1 kant over de hele breedte van de tas een zak genaaid en deze in drie├źn gedeeld. Zakken zijn altijd handig.

De hengels zijn gevoerd met jute en tussen de binnen- en buitenkant bevestigd.

Het resultaat, een grote stevige shopper met een paar speelse accenten.

De materialen

Tas buitenkant; rode leer en jute bestaand
Tas hengsel; rood leer, donderbruin touw en jute, bestaand
Tas binnenkant; wol, bestaand


 Het resultaat
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.