zaterdag 31 maart 2018

Project 52 bags; FBLS bag 68 Jeans VII Big ShopperVan deze jeans tas bestaan al verschillende versies. Deze heb ik voor het eerst helemaal alleen gemaakt. Het blijft leuk om te maken. En omdat alles dit jaar oversized mag zijn past deze grote shopper met de retro voering perfect in het modebeeld.

Het idee

Men nemen een jeans. 
Knip de pijpen zo hoog mogelijk af en knip deze open. De twee stukken zijn de voor en achterkant van de tas.
Haal de tailleband van de broek en stik deze dicht. Deze ga je gebruiken als hengsel. Afhankelijk van de grootte van het hengsel heb je aan 1 tailleband genoeg. In dit geval heb ik twee taillebanden gebruikt van twee verschillende broeken. 1 was te klein om er 2 hengsels van te maken.
Haal desgewenst de achterzakken van de jeans en gebruik deze om op de tas te maken. Ik heb voor deze tas de achterzakken van meerdere jeans gebruikt.
Wil je de tas voeren, knip dan twee stukken van dezelfde grootte als de jeans. De stof die ik heb gebruikt heb ik gehad van een vriendin. Het zijn oude gordijntjes die in een caravan hingen. Ze hebben een prachtig retro motief. Maar je kunt natuurlijk ook een oude blouse gebruiken of rok. In principe is alles geschikt. Als het maar een stevige stof is. Bij voorkeur katoen.
Stik de stukken jeans en eventueel de voering aan elkaar. 
De hengsels kun je tussen de jeans en voering stikken of, zoals ik, op de jeansstof.
En dan is de tas eigenlijk klaar. Vind je de tas van de hele broek te groot dan kun je deze natuurlijk altijd kleiner knippen. Het is helemaal aan jou.

Het resultaat van deze, een grote shopper van jeans waar je lekker veel in kunt opbergen tijdens het winkelen. En je kunt hem ook nog eens mooi klein oprollen en in je handtas stoppen.

De materialen

Tas buitenkant; denim, bestaand
Tas zakken binnen- en buitenkant; denim, bestaand
Tas hengsel; tailleband denim, bestaand
Tas binnenkant; retro motief, bestaande

Het resultaat
 

1 opmerking:

  1. Indeweer.blogspot.com1 april 2018 om 06:37

    Nou, dan moeten we maar weer eens afspreken om een keer te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.