woensdag 28 maart 2018

Project 52 bags; FBLS bag 67 Crazy Festival Bag

En dan even iets heel anders. Iets geks. Een tas die lijkt op geen ander. Niet op een eerder gemaakte FBLS bag en ook niet ge├»nspireerd op iets anders. Een tas die eigenlijk gewoon ontstaan is door in het wilde weg wat elementen met elkaar te combineren. Een experiment zou je kunnen zeggen. 

Het idee

Ik ben begonnen met een spijkerbroek. Daar heb ik de pijpen vanaf geknipt en deze vervolgens open geknipt. Als je deze opengeknipte broekspijp dan helemaal openvouwt krijg je een groot stuk denim dat aan de zijkanten iets krom loopt. Deze vorm heb ik ook aangehouden aan de onderkant. Bij de andere broekspijp heb ik hetzelfde gedaan. 
Vervolgens heb ik de zakken van de broek gehaald en hier bloemen op bevestigd die ik ooit een keer had gekocht. Tegelijkertijd ontstond het idee om dit ook aan de voorkant te doen, gecombineerd met het FBLS bag logo. Bij deze tas wilde ik dat het logo prominent aanwezig zou zijn. Dus heb ik zelf het logo geknipt uit een rode katoenen stof met ruit motief. Deze stof heb ik ook gebruikt voor de binnenkant.Het logo heb ik op de tas genaaid en daarna rondom gezigzagd.
De zakken voor de binnenkant had ik nog liggen en waren ooit van een andere broek.  
Nadat ik deze onderdelen had geknipt en bij elkaar had gelegd in de vorm van een tas miste ik nog iets. En al rommelend in alle tassen en dozen met spullen die ik inmiddels heb verzameld kwam ik de grijze sjaal tegen. Deze heb ik een tijdje geleden van mijn achternichtje gehad die haar kledingkast flink had uitgeruimd. De sjaal was echt 'the missing piece'. Met alle onderdelen compleet kon de tas in elkaar gezet worden. Waarbij ik zoveel mogelijk zelf heb gedaan.
Mijn moeder heeft de binnentas aan de buitentas bevestigd en het hengsel eraan gemaakt. 
Als laatste heb ik er de drie drukkers in geslagen. 

Het resultaat, een hele grote beetje gekke tas. Ik moet iedere keer aan een dirndl jurkje denken en ik vind het echt zo'n festival tas. Er kan in ieder geval heel veel in. Dus heb ik me voorgenomen om hem in juni mee te nemen naar Pinkpop. Als hij voor die tijd nog geen andere eigenaar heeft. Mocht dat wel zo zijn dan maak ik gewoon een nieuwe. Want stiekem vind ik 'm toch wel heel leuk.

De materialen

Tas buitenkant; denim, bestaand
Tas applicaties voor en achter; rozen achterkant, roos en bloemen voorkant, nieuw
Tas zakken buitenkant; denim, bestaand
Tas logo buitenkant; ruit katoen, bestaande
Tas hengsel; tailleband denim, bestaand
Tas versiering; sjaal, bestaand
Tas binnenkant; ruit katoen, bestaande
Tas zakken binnenkant; denim, bestaand
Tas sluiting; drie drukkers, nieuw

Het resultaat


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.