zondag 25 maart 2018

Project 52 bags: FBLS bag 66 LTL bag

Deze patchwork tassen blijven leuk om te maken. En vooral in combinatie met de applicaties en het borduurwerk. Ik beperk me allang niet meer alleen tot lapjes jeansstof. Alle stoffen zijn geschikt. Rokken, shirts, truien, jasjes en zelfs restjes van een oud aankleedkussen. Al moet je in sommige gevallen wel rekening houden met de werking. Maar door allerlei soorten stoffen te gebruiken is de keuze reuze aan kleuren en dessins. 

Het idee


Het idee was om een tas te maken voor de juf van Bo die zwanger was en inmiddels moeder is geworden. 
Bo's juf houdt van vrolijke felle kleuren. En daarmee hebben we met het combineren van de lapjes rekening gehouden. Daarnaast moest het een gepersonaliseerde tas worden met de eerste letters van de namen van de ouders en het kind. We hebben dan ook even moeten wachten tot we de tas definitief konden maken. De naam van de baby was uiteraard een goed bewaard geheim.

We hebben ervoor gekozen om de tas te verstevigen met speciaal plakvlies voor tassen. En door handig gebruik te maken van de twee taillebanden als hengsel is er zelfs een sluiting ontstaan.

Het resultaat is een vrolijke stevige shopper waar je lekker veel in kunt doen. En dat is handig als je op pad gaat met zo'n kleine. Volgens Bo zou de baby er zelfs in passen. Al denk ik niet dat dat de bedoeling is. 


Hopelijk vind de jonge moeder de tas net zo leuk als wij. We moeten het cadeau natuurlijk nog geven. 

De materialen

Tas buitenkant; stoffen divers, bestaand
Tas binnenkant; jeans en zakken, bestaand
Tas hengsel; 2 taillebanden, bestaand
Tas sluiting; knoop en knoopsgat, bestaand
Tas versteviging; nieuw

Het resultaat
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.