donderdag 8 maart 2018

Project 52 bags; FBLS bag 65 Nina

Nina was op zoek naar een nieuwe tas. Een zwarte. Want die paste het best bij haar kleding. En een waar haar laptop en nog heel veel andere spullen in passen die essentieel zijn als je naar school gaat. Of ik niet zo'n tas kon maken. Nou dat kon wel. Met behulp van mijn moeder uiteraard.

Het idee

Het is misschien wel het meest ambitieuze project tot nu toe. In ieder geval een project waarbij we, naast de uitvoering, heel veel hebben gepraat over de constructie en hoe deze te realiseren. Met name de verwerking van de ritsen aan de voorkant met zakjes en de sluiting aan de bovenkant waren op zijn minst een uitdaging.


De inspiratie voor deze tas komt van Cowboysbag model Huntly. Maar dan wel op maat gemaakt voor Nina vanwege de laptop. 
Daarnaast wilde ze geen hengsel aan de zijkant, alleen een hengsel in het midden van de tas, dat ook nog aan een bepaalde lengte moest voldoen. De voering mocht zo simpel mogelijk zijn. Dus geen kekke streep of bloemenprintjes of wat dan ook. Maar die panterprint vond ze wel heel gaaf. Of we die niet op een of andere manier in de tas konden verwerken.

Uiteindelijk hebben we gekozen voor een stevige off-white katoenen voering en een subtiele bies van de panterprint aan de voorkant van de tas. De kleur van de voering komt op deze manier ook weer terug in de bies. De voorkant bestaat uit drie delen en de achterkant uit twee. Voor een wat speelser effect. En naast de twee zakjes aan de zijkant hebben we aan de binnenkant ook nog twee opbergvakjes gemaakt. Geen overbodige luxe gezien alles wat erin meegedragen moet gaan worden.
Het hengsel hebben we simpel gehouden. Twee dubbele banden die zijn doorgestikt en aan de binnenkant tegen de tas zijn bevestigd.

We hebben weer veel geleerd over constructies. Want dat is een tas in essentie. Een constructie. Hoe simpel het soms ook lijkt. En over constructies moet je vooral veel nadenken en praten. Het was soms een ingewikkeld maar heel leuk project om te doen met veel uitdagingen. En met een prachtig eindresultaat. Zeer naar tevredenheid van onszelf en de nieuwe eigenaresse.

De materialen

Tas buitenkant; zwart leer, bestaand
Tas buitenkant bies; panterprint stof, bestaand
Tas buitenkant ritsen; bestaand
Tas binnenkant; off white katoenen voering, restje bestaand
Tas hengsel; zwart leer, bestaand
Tas sluiting; rits, nieuw

Het resultaat

1 opmerking:

  1. Indeweer.blogspot.com9 maart 2018 om 06:48

    Hè, eindelijk weer een blogbericht, was lang geleden. Hoop dat Nina er lang plezier van heeft.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.