zondag 10 december 2017

Project 52 bags; FBLS bag 64 Clutch Panther

Het leuke van zelf tassen maken is dat je gewoon kunt zeggen, ik heb een tas nodig voor een feestje dat matcht met mijn schoenen. En die maak je dan. 

Het idee

8 december waren we uitgenodigd voor het Sophia lichtjes diner in de Laurenskerk in Rotterdam. Dresscode was black tie. En ik dacht, geheel tegen mijn eigen gevoel voor drama in, ik ga niet in het lang maar in smoking. Maar wel met mijn New Yorkse panterprint pumps erbij. Ach ja, toch een beetje drama. Natuurlijk draag je bij zo'n diner een clutch als dame. Ook als je een smoking aantrekt. Dus er moest een tasje komen met iets panterprint achtigs. Oh ja en ook nog een omslagdoek. 

Het model voor het tasje hebben we al verschillende keren gebruikt in verschillende maten. Het concept is heel simpel. Twee cirkels voor de buitenkant, twee cirkels voor de binnenkant en een lange rits. Deze rits heeft twee functies. Het is de sluiting en de zijkant van het tasje. Hoe breder de rits, hoe breder het tasje. Gebruik je de juiste rits dan creĆ«er je een reversible effect. 
De buitenkant heb ik aan een kant versierd met licht en donkerbruin leer in organische vormen. Omdat ik het een beetje op een pizza vond lijken heb ik de applicaties hier en daar met wat steekjes geborduurd. Ook een techniek die ik al eerder heb toegepast. En het blijft leuk om te doen.
Voor de voering heb ik restjes gebruikt van de panter stof waar we ook een omslagdoek van gemaakt hebben. 

Het resultaat, een handig klein tasje dat aan beide kanten te gebruiken is en geschikt voor elk feestje.


De materialen

Tas buitenkant; bruin leer, bestaand
Tas buitenkant applicaties; leer, bestaand
Tas binnenkant; panter motief, restje nieuw
Tas sluiting; rits, nieuw

Het resultaat

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.