dinsdag 14 november 2017

Project 52 bags; FBLS bag 63 The Jessica patchwork logo bag

Eigenlijk zou ze een gepersonaliseerde FBLS bag krijgen begin dit jaar tijdens het kraamfeest van haar tweede kind. Helaas was dat niet gelukt. Maar belofte maakt schuld. En afgelopen weekend was het dan eindelijk zover. Tijdens en bezoekje om ook het nieuwe huis te bekijken heb ik ook maar meteen de nieuwe tas gegeven. Op maat gemaakt en gepersonaliseerd.

Het idee

Heel lang heb ik nagedacht over het soort tas welke ik zou maken. Een shopper, een clutch of een schoudertasje? Ge├»nspireerd door de eerdere patchwork tassen die ik heb gemaakt en gegeven het feit dat ik heel veel leuke kleine lapjes tot mijn beschikking had besloot ik een patchwork tas FBLS stijl te maken, crossbody style.

De eerste stap was natuurlijk de juiste combinatie van lapjes bij elkaar zoeken. Na veel geschuif en verplaats had ik een combinatie gevonden die voor mijn gevoel mooi in balans was. 
Daarna de lapjes aan elkaar maken en de applicatie erop stikken.
Vervolgens het borduren van de applicaties. Ik had gekozen voor twee kleuren voor de FBLS bag icons (tulp, ruit, hartje en ster) en roze voor de J van Jessica. Mijn nichtje voor wie de tas bedoelt is. De kleur roze had ik gekozen omdat me bijstond dat ze tijdens hun huwelijksfeest in Frankrijk deze kleur hadden gebruikt voor de strikken aan de stoelen.
Toen dit klaar was kon het hengsel gemaakt worden en de binnenkant en de buitenkant van de tas. 
Tot nu toe had ik alles aan de tas zelf gedaan. Maar nu werd het spannend, want die hoekjes. Heel rustig en met standje schildpad op de naaimachine is het me gelukt. En best wel netjes al zeg ik het zelf.
Voordat de binnentas en buitentas aan elkaar gezet konden worden met de lussen voor het hengsel ertussen, moest de sluiting erin verwerkt worden.
De laatste stap, de beide tassen aan elkaar maken, heb ik door mijn moeder laten doen. Dit oefen ik liever een keer op een minder urgente tas. 
Daarna de tassen binnenstebuiten draaien, laatst naad dicht, beetje strijken en klaar was de tas.
Klinkt heel simpel maar er hebben toch wel een aantal uurtjes werk in gezeten.

En het resultaat; een unieke gepersonaliseerde patchwork tas die Jessica crossbody kan dragen. Of anders want ik heb het hengsel maar aan 1 kant vast gestikt. De andere kant is gestrikt. Zo kan ze het langer en korter maken.
 

De materialen
  • Tas buitenkant; 25 vierkante lapjes, bestaand
  • Tas buitenkant applicaties; leer en vilt, bestaand
  • Tas binnenkant; gedoneerde Levi's spijkerbroek, bestaand
  • Tas hengsel en lussen; gedoneerde Levi's spijkerbroek, bestaand
  • Ringen voor hengsel; nieuw
  • Magneet sluiting; nieuw

Het resultaat1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.