dinsdag 10 oktober 2017

Zoete aardappels met Avocado & Limoen

Hoofdgerecht
4 personen

Ingrediënten
  • 4 zoete aardappels (bataten)
  • olijfolie
  • 2 avocado’s
  • 1–2 limoenen
  • handjevol pompoenpitten
  • 150 g Mexicaanse queso fresco of Spaanse manchego


Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel de zoete aardappels met olijfolie, bestrooi ze met zout en peper, wikkel ze  in aluminiumfolie en bak ze in de oven in 1–1¼ uur gaar.

Als de aardappels bijna gaar zijn, ontpit je de avocado’s en hak je het vruchtvlees fijn. Meng het sap van een halve limoen erdoor. Rooster de pompoenpitten in een droge pan.


Verdeel de avocado over de zoete aardappels, verkruimel de kaas erover en bestrooi met de pompoenpitten. Geef er partjes limoen bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.