Bijgerecht of maaltijdsalade
4 personen
Bereiding 35 minuten
Ingrediënten
·
180
gr quinoa
·
1
groentebouillonblokje
·
1
komkommer
·
200
gr cherrytomaatjes
·
1
avocado
·
4
el olijven
·
1
lenteui
·
1
kleine rode ui
·
150
gr feta
·
2
teentjes knoflook
·
3
el fijngehakte koriander
·
zout
en zwarte peper
·
1
tl citroensap
·
1
el olijfolie
·
handjevol
rucola
Bereiding
Was de quinoa onder de
kraan en kook hem met ongeveer 300 ml water en een groene bouillonblokje gaar.
Laat hem afkoelen.
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, olijven en uiten in kleine stukjes. Verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de koriander toe aan de quinoa. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met citroensap en olijfolie.
Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste de rucola toe.
Snijd de komkommer, cherrytomaatjes, avocado, olijven en uiten in kleine stukjes. Verkruimel de feta, knijp de knoflook uit en voeg alles samen met de koriander toe aan de quinoa. Breng op smaak met peper en zout en besprenkel met citroensap en olijfolie.
Hussel alles met een lepel door elkaar. Voeg als laatste de rucola toe.
Je kunt de salade
meteen opdienen of in de koelkast bewaren voor later.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.