maandag 19 juni 2017

Bo's Brownies





Barbie lekker koken kookboek

Voor bij de koffie en thee
Voor 15 brownies
Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten

Ingrediënten
·       100 gr boter
·       2 eieren (geklutst)
·       1 kopje/200 gram bruine suiker
·       50 gr pure chocolade of smelt chocolade
·       1 tl bakpoeder
·       75 gr bloem (gezeefd)
·       100 gr  gehakte amandelen
·       snufje zout

Materialen
·       Middelgrote sauspan
·       Rooster
·       Grote ovenvaste mengschaal
·       Spatel
·       Vork
·       Kommetje
·       Ondiep rechthoekig cakeblik of ovenschaal (25 x 15 cm)
·       Pollepel potlood
·       Zeef
·       Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 150 C. Vet het cakeblik goed in.
Teken de omtrek van het bakblik op bakpapier. Knip het uit en leg het papier op de bodem van het blik.
Breek de chocolade en doe de stukjes in een vuurvaste schaal, doe de boter erbij. Zet de schaal op een pan zacht kokend water en wacht tot de chocolade en de boter gesmolten zijn.
Haal de schaal van het vuur en doe de andere ingrediënten bij de gesmolten chocolade en boter. Stevig roeren met een pollepel.
Giet het mengsel op het bakblik en bak het 30 minuten of totdat het stevig aanvoelt.

Laat de brownies een beetje afkoelen in het blik voordat je ze in vierkanten snijdt en op het rooster legt om goed af te koelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.