donderdag 30 maart 2017

Project 52 bags; FBLS bag 56 Box Goat

Wat de Baguette is voor Fendi is de Box voor FBLS bag. Waarmee ik absoluut niet wil pretenderen dat de Box gelijkwaardig is aan de Baguette. Maar het is wel een concept waar je eindeloos mee kunt combineren. Met materialen, kleuren, prints, sluitingen, hengsels. Omdat de basis zo heerlijk eenvoudig is, een box.

Het idee

De box van zwart leer lag al weken in de kast omdat ik niet goed wist wat ik ermee aan moest. Niet omdat ik geen inspiratie had maar meer omdat ik teveel inspiratie had. Teveel mogelijkheden. Tot ik op een dag zat te bladeren in het prachtige fotoboek Baguette. Daar zag ik het idee voor de sluiting en direct schoot me de geitenhuid te binnen waar ik nog verschillende stukjes van had liggen. In eerste instantie wilde ik de hele tas met stukjes huid bekleden maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om alleen het accent te leggen op de sluiting. 
Toen moest ik nog iets bedenken voor het hengsel. Ik wilde iets anders dan een riempje of band. 
Het idee hiervoor heb ik opgedaan uit Harpers Bazaar. Daar stond een foto in van een Leren schoudertas van Gucci met een satijnen band. 

Het resultaat, een simpel maar stijlvol schoudertasje dat uiteindelijk qua kleur en stijl misschien wel meer doet denken aan Chanel dan aan Fendi of Gucci.

De materialen
  • Tas; gedoneerd zwart leer van bank, bestaand
  • Detail sluiting; geitenhuid, bestaand
  • Sluiting; magneet, nieuw
  • Hengsel; zwart en wit satijnband, nieuw
  • Ringen; nieuw
Het resultaatGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.