zondag 12 maart 2017

Project 52 bags; FBLS bag 55 At the office

Een vrouw neemt veel mee in een tas. Alleen een portemonnee, sleutels en mobiele telefoon is zelden genoeg. En met 'het nieuwe werken' is daar, althans voor mij, nog wat bij gekomen. Namelijk een laptop van de zaak. Die ik tegenwoordig iedere dag op en neer sjouw. Want je weet maar nooit of het misschien makkelijker is om eens een dagje thuis te werken. Nu zijn laptoptassen niet de mooiste tassen die te koop zijn en bovendien neem je die niet mee als je in de pauze even naar buiten wilt of naar het bedrijfsrestaurant gaat. Een uitdaging voor FBLS bag om het mooie met het functionele te combineren.

Het idee

Het model van FBLS bag 55 heb ik al eens eerder gebruikt maar dan in een kleiner formaat. Het systeem is eigenlijk heel simpel. Twee lange brede stukken leer voeren. Zakken erin en erop. De zijkanten dichtmaken en vervolgens dubbel vouwen. Op deze manier ontstaan er heel makkelijk twee tas-delen. 

In dit geval heb ik ervoor gekozen om van twee stukken zwart leer de binnenkant als buitenkant te gebruiken. Beide hebben namelijk een andere kleur (grijs en zwart). Als zak op de buitenkant heb ik weer het zwart leer gebruikt. Zo ook voor het hengsel. Omdat deze tas groter is, van zichzelf zwaarder en omdat er meer in meegenomen moet worden hebben we een bredere riem gemaakt en deze verstevigd met breed band. Deze bredere band hebben we aan de tas gemaakt met ijzeren ringen.


Het resultaat; een leuke tas die je makkelijk mee kunt nemen naar je werk en waar heeeeel veeeeeel inpast. Ook handig om mee te nemen tijdens een dagje shoppen. De tas is aan de schouder en cross body te dragen.

De materialen
  • Tas buitenkant; gedoneerd zwart leer van bank, bestaand
  • Tas binnenkant; groene gordijn stof gebruikt als drakenpak voor Brun tijdens Kindervakantieweek 2015, bestaand
  • Sluiting; 2 drukkers, nieuw
  • Hengsel; gedoneerd zwart leer van bank, bestaand
  • Hengel versteviging; breed zwart band, bestaand
  • Ringen; nieuw
Het resultaat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.