zaterdag 4 maart 2017

Ketting van Clic; Prijsvraag blogbijdrage 3

Jaren geleden kocht mijn moeder, via de kunstuitleen, dit sieraad van CLIC.
Suzanne Schaars, Nederlandse en dan ook nog eens uit ons eigen Brabant, is de kracht achter CLIC, dat ze in 2002 oprichtte.
Aan de Vakschool in Schoonhoven volgde ze met succes de opleiding tot edelsmid. Met het diploma op zak vertrok ze naar Dallas ( USA ), waar ze ervaring opdeed als jewelry designer en goudsmid. In 2002 keerde ze terug naar Nederland en ging van start met CLIC Creations.
Als kind was ze al graag creatief bezig en hield ze van techniek. Ze trok oude klokken, rekenmachines en radio’s uit elkaar om de onderdelen eruit te halen – dáár kon ze mooie sieraden mee maken !
Altijd was ze bezig met kraaltjes, touwtjes, klei, lijm. Prachtig vond ze het om in het  hout- en metaalbewerkingsbedrijf van haar vader rond te kijken. Daar leerde ze veel van.
Ze raakte geïntrigeerd door het materiaal aluminium. Het is licht, robuust en tijdloos en vormt een prachtige basis voor krachtige, eenvoudige ontwerpen. In de werkplaats staan grote stoere machines en het is prachtig om te zien hoe daar uiteindelijk verfijnde sieraden uit voortkomen.

Rode draad in haar collectie zijn grafische vormen, het spelen met matte, glanzende en kleurige details. Al deze dingen maar vooral de onzichtbare sluiting maakt haar sieraden tot ware kunstwerkjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.