zondag 18 december 2016

Project 52 bags; FBLS bag 49 Boho Tote

Lois, Levi's, G-star, Blue Ridge, Stark, Mexx, H&M en...Hebben we er een jeans van gedragen dan zit er waarschijnlijk een stukje van in FBLS bag 49. En nog meer. Want dit jaar hebben we naast banken ook verschillende jeans broeken en jasjes gedoneerd gekregen.

Het idee

Het idee voor deze tas komt van mijn moeder. Of beter gezegd van Pinterest waar mijn moeder de tas en tutorial heeft gevonden. Ze wilde deze al een tijdje maken alleen hadden we daar wel veel denim voor nodig. Nou geen probleem, want toen we alle gebruikte, niet gebruikte en ingezamelde kledingstukken bij elkaar hadden gezocht bleken we twee grote plastic zakken vol te hebben. Meer dan genoeg voor tenminste 1 tas. 

De basis zijn 19 vierkante lapjes jeans stof van (in het geval van deze tas) 17x17. Deze stik je aan elkaar met de naden naar buiten. Uitgaande van een naad van 1 cm houd je lapjes over van 15x15. Dit model wordt daarmee 45cm breed, 30 cm hoog en 15 cm diep. Maar je kan de tas natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Voor de voering van de tas kun je dezelfde maten aanhouden. In het voorbeeld hebben ze voor de voering ook 19 lapjes katoen gebruikt van dezelfde grootte en deze eerst aan de jeans lapjes bevestigd alvorens deze weer aan elkaar te maken.

We zouden echter FBLS bag niet zijn als we het niet net even iets anders zouden doen. Ik vond de tas namelijk te slap worden met alleen een dunne katoenen voering. Mijn moeder had nog een mooie stevige lap katoen liggen (rood/roze) die de kleinkinderen in het verleden gebruikte om tenten mee te bouwen. Hiervan heb ik voering geknipt (met binnenzakken) en deze heeft mijn moeder aan de tas gemaakt. De hengsels zijn twee taillebanden van twee verschillende jeans. Deze hebben we op de tas gestikt zodat je de knopen en knoopsgaten nog kunt zien. Tot slot heb ik alle naden ingeknipt om het rafelige effect te krijgen. Dit zal door het gebruik van de tas overigens wel meer worden. Maar dat mag.

Het resultaat is een leuke stoere jeans tas geworden waar je lekker veel in mee kunt nemen. En omdat we het idee van al die losse lapjes aan elkaar maken zo leuk vonden zijn we verder gegaan met de overgebleven stukjes. Dus er volgen er binnenkort nog meer.
Deze heeft zijn naam inmiddels al eer aangegaan en is helemaal meegereisd naar Scheveningen dit weekend.

Wil je de originele tas vergelijken met de FBLS versie. Kijk dan even op Pinterest. Daar vind je ook meteen de rest van de tutorial. 

De materialen
  • Tas buitenkant; jeansstof, bestaand
  • Hengsel; taillebanden jeans, bestaand
  • Voering; rood/roze katoen, bestaand
Het resultaat


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.