woensdag 14 december 2016

Harry Potter, Peter Lindbergh, Black friday shopping en Sushi

Een paar weken geleden hadden een goede vriendin en ik ons jaarlijks cultural shopping uitje. De dag voerde ons deze keer naar Utrecht en Rotterdam.

Beiden liefhebbers van lezen, boeken en Harry Potter zijn we eerst naar The Harry Potter Bookstore gegaan op Utrecht Centraal Station. En wat een leuk winkeltje. Zeker voor de liefhebbers. Met uiteraard heel veel Harry Potter boeken en merchandise maar ook nog eens leuk ingericht als een doolhof met allerlei leuke hoekjes. Geheel in de stijl van de wereld van Harry Potter. Natuurlijk konden we het niet nalaten om er iets te kopen en op de foto te gaan in een heuse mantel en das en stok van de hoofdrolspelers. Het houdt je jong.
The Harry Potter Bookstore is nog open tot medio januari 2017

Na al dat magische geweld zijn we weer in de trein gestapt en verder gereisd naar Rotterdam. Volgende bestemming de Kunsthal voor de tentoonstelling 'A different vision on fashion photography'. Deze expositie laat het werk zien van mode fotograaf Peter Lindbergh. Ik heb er in FBLS december issue 2016 al aandacht aan besteed. Maar nu dan eindelijk de kans het werk met eigen ogen te aanschouwen. En wat was het de moeite waard. Ik wil er niet teveel over zeggen want je moet je natuurlijk zelf zien. Maar naast het feit vond ik de hele tentoonstelling ook een stukje bewustwording. Want hoe normaal vinden we het tegenwoordig dat alles wordt bijgewerkt, gefotoshopt, gefilterd. Peter Lindbergh hield van de mens, en de vrouw in het bijzonder, zoals ze was. Met al haar oneffenheden, rimpels, sproeten, jeugd of ouderdom. De persoon in de foto stond centraal en niet de kleding of de achtergrond. Nogal revolutionaire in zijn tijd.
De tentoonstelling is nog tot en met 12 februari te zien in de Kunsthal in Rotterdam
Een dagje grote stad betekend ook shoppen. Dus zijn we na de Kunsthal, Rotterdam in gegaan. Het was het hele weekend black friday dus dat kwam mooi uit. Bij de Bijenkorf en River Island ben ik goed geslaagd voor mezelf en voor man en kinderen. Het is tenslotte december en dan geef je elkaar leuke dingen. Chanel lippenstift en schoenen van Tommy Hilfigger voor mezelf en Happy Socks voor Perry bij de Bijenkorf. Bij River Island een leuk jurkje voor Bo en twee shirts voor Brun en voor mezelf een reversible bomberjack. Dit laatste was een impuls aankoop pur sang. Ik zag, paste en kocht.

Omdat de inwendige mens ook niet onbelangrijk is hadden we besloten ons diner bij de Markthal te nuttigen. Mijn vriendin is een liefhebber van sushi maar eet het niet zo vaak omdat haar man het niet lekker vind. Dus 'sushi it was'. Bij een klein standje in de Markthal hebben we heerlijke sushi gegeten voor een goede prijs. En daarna natuurlijk nog even rondlopen en genieten van al dat lekkere en mooie eten. Tenslotte bij 'de Patissier' nog wat lekkers gekocht voor thuis. De perfecte afronding van een heel geslaagde dag.

1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.