dinsdag 20 december 2016

2nd life; Jeans strikjesHet idee kwam van Anne. Zij had het gezien bij Snuf & Shoe in Schaijk. Ze wilde er een paar maken voor haar 3 mannen en vroeg of ik haar daarbij kon helpen. En toen we toch bezig waren, onder het genot van een glaasje wijn, hebben we er maar meteen 6 gemaakt. Waarvan 1 voor Bo en 1 voor Brun.
Ze liggen nu mooi verpakt onder de kerstboom. Woensdag krijgen ze hun kleine cadeautjes en kunnen ze het strikje meteen dragen tijdens het kerstdiner op school.

Deze strikjes hebben we gemaakt van oude jeans. Maar je kunt er natuurlijk van alles voor gebruiken. Als de stof maar een beetje stevig is. Een mooie ribstof bijvoorbeeld of andere stevig katoen. Leer kan natuurlijk ook. Mocht je nog een oud bankstel over hebben ;-)

In een paar stappen heb je het strikje gemaakt:
- Knip een lapje stof van 12 x 12 cm (onze strikjes zijn ca. 6cm hoog en 12 breed)
- Vouw dit dubbel langs de lange kant en stik de zijkanten en de bovenkant dicht. Houd aan de bovenkant een kleine opening om de stof om te kunnen draaien. 
- Draai de stof en stik de opening daarna ook dicht. Je kunt hiervoor dezelfde kleur draad als de stof gebruiken maar het kan ook leuk zijn om er een andere opvallende kleur voor te gebruiken. 
- Maak vervolgens een lus van stof die je om de strik vast stikt. Wij hebben de lussen van de tailleband van een andere jeans gebruikt die donkerder van kleur is. 
- Tot slot maak je nog een bandje voor om de nek die je door de lus haalt. Je kunt hiervoor elastiek gebruiken of lint. Wij hebben bestaande bandjes van oude strikjes en kinder stropdasjes gebruikt. Maak je zelf een nekbandje dan kun je kiezen voor een kleine drukker of klittenband als sluiting.

Et voila, je strikjes zijn klaar. Nu alleen nog even feestelijk inpakken en je hebt een leuk cadeautje voor de feestdagen.
1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.