
Dit jaar wilde ik graag voor hen in een tajine koken. Een tajine is een aardewerken schaal waar je gerechten in kunt klaarmaken. Het is een typisch Marokkaanse manier van koken. En dus was het thema voor dit jaar makkelijk bepaald. Niet alleen het hoofdgerecht was Marokkaans maar ook het voor en nagerecht. Met daar omheen wat oer Hollandse lekkernijen. Te beginnen met een eigen gebakken notencake vers uit de oven en wat lekkere bonbons.
Het is een gezellig avondje eten en kletsen geworden.
Nieuwsgierig naar de rest van het diner?
Hierbij het menu met handige links naar de recepten.
Voorgerecht
Marokkaanse salade met kersen geserveerd met Turks brood, hoemoes en mahammara.
Wij hadden de kersen vervangen door vijgen. En ook dat smaakt heerlijk.
Hoofdgerecht
Groente tajine met couscous en tajine met gamba's.
Nagerecht
Marokkaanse dessertsalade met sinaasappel, dadel en kaneel.
Ter afsluiting
Koffie en thee met Osse Trotse van Chistiaan chocolaterie patisserie.
Wij hadden de kersen vervangen door vijgen i.p.v. dadels
BeantwoordenVerwijderenHet was inderdaad heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenJullie hadden weer goed je best gedaan, het was smullen mmmmmm
BeantwoordenVerwijderen