zondag 25 september 2016

Project 52 bags; FBLS bag 40 the next Persia Clutch


FBLS bag 40 is een oud bekende. Deze versie die ik eerder had gemaakt vond ik zo leuk dat ik er zelf ook wel een wilde. Alleen dat tapijtje. Marktplaats bood deze keer uitkomst.

Het idee

De Persia Clutch is natuurlijk een bestaand idee. Maar omdat Perzische tapijtjes nooit hetzelfde zijn en door het accent deze keer op een andere kleur te leggen is de clutch net weer iets anders geworden.


Deze keer heb ik me gericht op de kleur geel, met een gele rits, een geel flosje en een goudgele voering. Deze versie heeft geen zakjes aan de binnenkant maar wel een handige lus die je kunt gebruiken als hengsel. Maar sla je de lus naar binnen dan kun je er bijvoorbeeld sleutels of iets anders aan hangen.

We hebben het onszelf deze keer ook wat gemakkelijker gemaakt door een deelbare rits te gebruiken. Als de voering en het tapijtje aan de rits zijn gemaakt is het daarna alleen nog een kwestie van de zijkanten dichtmaken en is de tas klaar.

Ik wilde de clutch graag dragen naar de bruiloft van Anne en Leo. En omdat geel bij deze tas de boventoon voert heb ik hierop ook mijn accessoires aangepast. De basis voor mijn outfit was een zwart jurkje (de Fred van Leer Solace LBD). Daaronder droeg ik gele pumps, een kleurige ketting en oorbellen van de Wereldwinkel en de Persia Clutch.

Een meer dan goed geslaagde tas bij een zeer geslaagd feest.


De materialen
 • Tas buitenkant; tapijtje tweede hands via Marktplaats
 • Tas binnenkant; gouden stof bestaand
 • Hengsel; gouden stof bestaand
 • Rits; nieuw
 • Flosje; nieuw
Het resultaat
1 opmerking:

 1. Wat een idee...een tasje van een pers. Ik heb het nog nergens gezien.
  Heel apart zo!

  Groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.