donderdag 15 september 2016

Project 52 bags; FBLS bag 38 Bucket-bag 8 steps

FBLS bag 38 was een tip van een goede vriendin. Zij stuurde me via Facebook een DIY filmpje hoe je in 5 minuten een bucket-bag kan maken. Zonder naaimachine. En dat zijn interessante dingen. Natuurlijk wilde ik dit zelf eens uitproberen. Want de vraag bij zulke dingen is altijd; is het zo simpel als het eruit ziet en is het iets.Het idee

Het idee is dus niet helemaal van mezelf. Maar dat geeft niet. Ik heb het wel op mijn eigen manier gedaan. Hierdoor had ik wat meer tijd nodig dan 5 minuten. Maar uiteindelijk is het me gelukt om in 8 relatief simpele stappen, op een rustige zondagmiddag, de tas te maken.


Stap 1: kies voor de juiste maat een rond voorwerp of gebruik een passen. Je kunt de tas zo groot maken als je wilt.

Stap 2: teken een cirkel.
Stap 3: knip de cirkel uit.
Stap 4: teken 12 punten uit, gelijkmatig verdeeld over de cirkel, ca. 2 cm van de rand (dit is ook een beetje afhankelijk van de grootte van de cirkel).
Stap 5: maak 12 gaatjes in de cirkel met een tang of gebruik hiervoor een staafje en hamer. Dit is weer afhankelijk van de grootte van de ringen die je erin wilt slaan.
Stap 6 (deze stap is optioneel): sla 12 ringen in de tas op de aangegeven plek (deze laatste stap heb ik er zelf aan toegevoegd. Enerzijds omdat het er afgewerkt uitziet en anderzijds vanwege de stevigheid. De ringen moeten uiteindelijk het gewicht gaan dragen).
Stap 7: rijg een gedeelte van het koord door de ringen. Vergeet niet aan beide kanten, ongeveer halverwege, de ringen voor het hengsel aan het koord te rijgen.
Stap 8: haal het overige koord door de hengselringen en knoop de uiteinden vast. 

Kies voor de tas een stevig maar flexibel materiaal zoals leer of vilt. En vind je een effen kleur saai dan kun je de cirkel natuurlijk van tevoren versieren of verven. 
Je kunt het koord vervangen door allerlei materialen zoals touw, een sjaaltje, stof, een ketting. 

Kortom een tas waar je alle kanten mee op kunt.


De materialen
  • Tas; bruin leer bestaand
  • Tas ringen; bestaand 
  • Sluitkoord tas; nieuw
  • Hengselkoord; nieuw
  • Hengsel ringen; bestaand

Het resultaat

1 opmerking:

  1. Goed gedaan zeg, hij is mooi geworden en zoals je al zegt, een model met mogelijkheden.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.