maandag 8 augustus 2016

Project 52 bags; FBLS bag 36 Canvas Red


FBLS bag 36 is de derde in de canvas serie. Na al die ingewikkelde tassen was het weer even tijd voor iets 'simpels'. Nou ja, simpel. Bij de FBLS bag is uiteindelijk niets simpel. 

Het idee

De inspiratie kwam deze keer vooral van een Dries van Noten canvas tote (die je overigens ruim € 700 zou kosten). Niet zozeer qua kleur aangezien de Canvas Red vooral heel complementaire is. Maar meer het idee van twee soorten prints met elkaar combineren die toch dezelfde sfeer uitstralen. Het was even zoeken naar iets wat goed bij elkaar paste. Maar zoals altijd bood de kist met stoffen van mijn moeder uitkomst. De zwarte stof met motief is misschien al wel 20 jaar oud. De stof die we hebben gebruikt als voering waarschijnlijk nog ouder. Wie wat bewaart heeft wat.

Het is een simpel rechttoe rechtaan model geworden met een kleine bodem erin. Aan de binnenkant hebben we twee grote zakken gemaakt verdeeld in vakken. De stof van de zakken is bewust omgedraaid om het beter zichtbaar te maken. Als hengsel hebben we stevig zwart band genomen, ooit gebruikt voor een andere tas. Het is tenslotte een tote. Er moet veel in kunnen. Zeker nu we nergens meer tassen krijgen tijdens het shoppen.

Deze derde Canvas is weer heel ander dan de andere twee versies geworden. De combinatie van rood en zwart brengt beide kleuren en motieven goed tot hun recht. Dit maakt Canvas Red tot een praktische opvallende en unieke tote.


De materialen
  • Tas buitenkant; canvas en stof bestaand
  • Tas binnenkant; stof bestaand
  • Hengsel; zwart band bestaand
Het resultaat


1 opmerking:

  1. Leuk dat het geraamte van het schilderij ( waarvan de tassen zijn gemaakt ) ook nog op de foto mocht.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.