(Uit Chickslovefood Het 5 or less-kookboek)
Bijgerecht
4 personen
Bereiding: 1
uur en 15 minuten
Ingrediƫnten
- 4 grote aardappels
- 125 gram kidneybonen (uitgelekt)
- 100 gram cheddar
- 1 vleestomaat
- 1 lente ui
Bereiden
Verwarm de
over voor op 170 graden.
Was de
aardappels, dep ze droog, prik ze in met een vork en wikkel ze in
aluminiumfolie. Doe in de oven en bak de aardappels in 50 minuten gaar.
Snijd
ondertussen de vleestomaat in kleine blokjes en de lente ui in kleine
ringetjes. Meng in een kommetje de blokjes tomaat met de lente ui, 50 gram
cheddar in stukjes en de kidneybonen. Breng op smaak met zout en peper.
Haal de
aardappels uit de oven, snijd ze open en vul ze met het bonenmengsel.
Verkruimel over iedere aardappel de overgebleven cheddar.
Zet de oven
nu op grilstand. Schuif de aardappels in de oven en gril ze zo’n 3 minuten,
totdat de cheddar is gesmolten.
Tip
Heb je niet
zoveel tijd prik dan de aardappels in en leg ze in de magnetron. 4 minuten op de
hoogste stand, omdraaien en nog eens 4 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.