zondag 10 juli 2016

Project 52 bags; FBLS bag 32 Jenneke.

Een goede vriendin en haar man zijn dit jaar 12,5 jaar getrouwd. En dat wilden ze graag vieren met familie en vrienden. Zondag 10 juli hebben zij daarom een borrel gegeven. Op de uitnodiging stond als cadeau tip een envelop. Als vriendengroep wilden wij daar uiteraard iets mee doen. Allerlei idee├źn hadden de revue gepasseerd voordat een vriendin het idee opperde om een envelop tasje te maken om daar de envelopjes in te doen. Het idee was geboren.

Het idee

Een aantal weken geleden zijn we ermee aan de slag gegaan. De basis voor de tas was een clutch in envelop model die ik ooit eens voor een paar € had gekocht. Vooral voor het model. En dat kwam nu prima van pas. 
De materialen voor de buitenkant hadden we al snel gevonden. De tas mocht stoer en ook een beetje kitsch zijn vonden we. Vandaar de combinatie van het denim met de gouden bies. Alleen de binnenkant was nog even een probleem. Wat was eigenlijk de favoriete kleur van onze gezamenlijke vriendin? Ik dacht zwart. Maar in combinatie met de denim zou dat somber worden. Toen moest ik ineens denken aan de bloes die ze me een tijdje geleden had gegeven. 'Om voor een tas te gebruiken'. Een leuke panter print. Perfect om als voering te dienen. En als lus. Als sluiting hebben we een magneet gebruikt en in de klep een labeltje 'made by' bevestigd om het helemaal af te maken. 

Om het envelop of post idee helemaal uit te werken hebben we op de achterkant, met transfer papier, een ansichtkaart gemaakt met de handtekeningen van iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de inhoud. 

We hebben twee avonden nodig gehad om de tas af te krijgen. Want hoe simpel het model ook lijkt. Schijn bedriegt. We hadden het onszelf ook niet makkelijk gemaakt met het biesje en de voering en de achterkant. We hadden drie pogingen nodig om een duidelijk ansichtkaart op de achterkant te krijgen.

In eerste instantie heb ik er dan ook aan gedacht om de tas 'bloed zweet en tranen' of 'nachtwerk' of zoiets dergelijks te noemen. Maar aangezien het voor onze vriendin is leek het me chiquer om de  tas naar haar te vernoemen.

Het resultaat is een leuke clutch geworden als aandenken aan een gezellige borrel en 12,5 jaar huwelijk. (Ik ga het model met de bies zeker nog een keer maken.) 
En een tas met een opdracht. Want zomaar geld erin doen dan is niet iets voor ons. Samen met Bo heb ik 27 envelopjes gevouwen. In 8 ervan zat geld. In de rest leuke spreuken, vragen en opdrachten voor de jubilarissen.De materialen
  • Tas buitenkant; spijkerstof Hilke bestaand
  • Tas binnenkant; stof van bloes Jenneke bestaand
  • Lus; stof van bloes Jenneke bestaand
  • Sierband; gouden stof Saskia bestaand
  • Ring; bestaand
  • Label; made by label Hilke bestaand
Het resultaat1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.