zondag 3 april 2016

Cultural Shopping; Catwalk & Street Couture

Zaterdag 2 april hadden een goede vriendin en ik ons jaarlijks cultural shopping uitje. Een dagje museum gecombineerd met shoppen in een grote stad. Ons dagje uit bracht ons deze keer naar het Rijksmuseum in Amsterdam voor de prachtige tentoonstelling Catwalk en naar het Tassen Museum Hendrikje voor de expositie Street Couture.

Catwalk
Tot en met 16 mei 2016 is in het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Catwalk te zien. Deze tijdelijke tentoonstelling toont de geschiedenis van de mode van 1626 tot 1962 aan de hand van stukken die in eigen bezit van het museum zijn. De tentoonstelling is vormgegeven door fotograaf Erwin Olaf. De tentoonstelling is een lust voor het oog waarbij de nadruk alleen ligt op de kleding en de verandering  van de mode door de eeuwen heen. Waarbij de link wordt gelegd met maatschappelijke ontwikkelingen. Naast het feit dat je kunt genieten van ware pronkstukken waan je jezelf ook heel even een bezoeker van een modeshow. Want deze keer lopen de museumstukken langs jou als ze over de Catwalk voorbij flaneren. Hieronder zie je een collectie van mijn persoonlijke favorieten.


Street Couture
Het tassenmuseum hadden we een aantal jaren geleden al bezocht. Een waar Walhalla voor tassenfreaks zoals wij. Je kunt hier niet alleen de geschiedenis van de tas zien maar ook prachtige pronkstukken van toen en nu. De tijdelijke expositie Street Couture legt de link tussen Haute Couture en Streetstyle. De expositie beslaat slechts 1 ruimte. Dus om alleen hiervoor naar het museum te gaan is een beetje jammer. Ben je echter nog nooit in het tassenmuseum geweest. Dan is het zeker de moeite raad om hier een keer te gaan kijken. De tijdelijke expositie is nog tot en met 5 juni 2016 te zien.


1 opmerking:

  1. Denk dat het een hele mooie tentoonstelling is zo te lezen. Mooie jurk had je aan !

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.