zondag 20 maart 2016

Project 52 bags; FBLS bag 23 Clutch Denim Green


FBLS bag 23 was zoals ze dat zeggen een zware bevalling en vooral een gevalletje passen en meten. Maar het resultaat mag er zeker zijn.  


Het idee

Deze FBLS bag is geïnspireerd op de Chanel Square Quilted Denim Clutch. Ik hou van denim en in dit geval ook een beetje van Chanel. 
De tas is gemaakt van de stof van een bestaande jeans van mezelf. Voor de tas hebben we zo veel mogelijk materiaal hergebruikt van de jeans. Behalve het hengsel is ook de rest van het gebruikte materiaal bestaand.

Ik ben begonnen met het maken van een patroon. Dit doe ik niet altijd maar we willen deze tas misschien nog een keer maken. Wat ontwerp zo mooi maakt is de doorgestikte ruit die overal zoveel mogelijk doorloopt. In de voorkant, achterkant, zijkanten en bodem. Bij Chanel is het een beetje gelukt. Maar ik vind dat het bij onze FBLS bag beter is gelukt. Dat vergde overigens wel wat hoofdbrekens.

Nadat het patroon was gemaakt (van stevig karton i.v.m. hergebruik) kon de stof geknipt worden. Na het knippen heeft mij moeder het van me overgenomen. Ze heeft de ruit in de stof gemaakt met aan de achterkant de vulling om het gewatteerde effect te creëren. Daarna zijn de panden van de buitentas aan elkaar gemaakt waarbij ze zoveel mogelijk heeft geprobeerd de lijnen van de ruit te laten doorlopen. De hoeken van de tas heeft ze rond gestikt. Dat gaf haar ook de mogelijkheid om wat te schuiven met de stiksels op de stof. Om er zeker van te zijn dat het doorlopen zou lukken heeft ze eerst de panden aan elkaar gespeld. Daarna werd de binnentas in elkaar gezet. 

Ondertussen had ik de lussen van de tailleband gehaald voor het hengsel en de sluiting geknipt uit de achterzak en klep van de jeans. 

Vervolgens konden alle onderdelen inclusief het hengsel in elkaar gezet worden. Laatste stap was het doorstikken van de randen zodat de voering mooi blijft zitten, het bevestigen van achterkant van de drukker op de tas en het voeren van een bodem.

De materialen
  • Buitenkant; denim bestaand
  • Binnenkant; restant voering stof 
  • Hengsels; ketting nieuw
  • Lussen voor hengsel; lussen van tailleband
  • Sluiting binnenkant; drukken van achterklep broek
  • Sluiting buitenkant; achterkant bruin leer van bank

Het resultaat 

2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie.