maandag 29 februari 2016

Project 52 bags; FBLS bag 22 Canvas Stripe Sand

FBLS bag 22 is de volgende in de Canvas serie. Waarbij we als basis materiaal het bedrukte canvas van twee fotoschilderijen gebruiken.

Het idee

Met deze tas borduren we voort op FBLS bag nr. 21. Omdat de combinatie met het bedrukte canvas en de gestreepte binnenkant zo'n mooi effect opleverde zijn we deze keer wederom op zoek gegaan naar een streep. En we vonden een mooi restje in de lappenkist, of eigenlijk koffer, van mijn moeder. Dit stevige wat ruwe materiaal heeft mijn moeder ooit eens gebruikt als bekleding voor banken in een zithoek. Het moet al bijna 40 jaar oud zijn. Het hengsel is van een tas die Perry ooit heeft gehad bij een studie. De kleur van het hengsel pas perfect bij de kleur van de voering. En omdat ik er, nadat de tas klaar was, helemaal een vakantiegevoel bij kreeg heb ik deze Sand genoemd. Naar zon, zee en strand.

Het model is iets anders dan bij de vorige tas. De voor- en achterkant hebben we deze keer verwerkt in de zijkant. De inspiratie hiervoor kwam van een cadeautasje. De zijkant en bodem zijn gemaakt van 1 lange strook. Deze wordt om de voor- en achterkant gespeld en daarna vast gestikt. Dit is wel bewerkelijker dan het model van nr. 21 maar hierdoor hoeft het canvas niet zoveel gedraaid en gevouwen te worden. Door deze manier van verwerken ontstaat er een lijst om het canvas.

De voor- en achterkant zijn gevoerd met dezelfde gestreepte stof. Aan de binnenkant hebben we weer een grote zak gemaakt voor extra opbergruimte en een key koord. De bodem is extra verstevigd door een bekleed dakleer.

De materialen
  • Buitenkant; Canvas bestaand (helft van een fotoschilderij)
  • Binnenkant; gestreept stof bestaand, zo'n 40 jaar geleden door mijn moeder gebruikt om de banken in de zitkuil mee te bekleden
  • Hengsels bestaand van canvas reclame tas
  • Ring binnenkant bestaand
 Het resultaat


1 opmerking:

Bedankt voor je reactie.