
(voor 4 personen)
Ingrediënten
• 200 gram lange vingers (30 stuks)
• 1 limoen (sap en schil)
• 1 citroen (sap en schil)
• 4 eetlepels bruine suiker
• ca. ½ kopje heet water
• 250 ml slagroom
• 1 zakje vanillesuiker
• 1 zakje slagroomversteviger
• 300 gram magere kwark
• 200 gram roomkaas
• 500 gram aardbeien
• (eventueel) poedersuiker
Bereiding
Leg een laagje lange vingers op een grote schaal (snijd ze eventueel bij).
Rasp van de limoen en citroen met 3 eetlepels bruine suiker mengen en apart zetten.
Sap van een ½ limoen met 1 eetlepel bruine suiker en ongeveer ½ kopje heet water mengen. De helft van dit mengsel met een lepel over de lange vingers druppelen.
Slagroom met vanillesuiker en slagroomversteviger stijfslaan.
Kwark, roomkaas en het limoen/citroenrasp-suiker mengsel en het sap van ½ limoen mengen. De stijfgeslagen slagroom (uit stap 4) erdoorheen scheppen. De helft van dit roommengsel op de lange vingers strijken.
Maak de aardbeien schoon, snijd de helft in plakjes, meng dit met 1 eetlepel citroensap en verdeel over de het roommengsel. Naar smaak met poedersuiker bestuiven.
Bouw de tiramisu op in lagen door voorgaande stappen te herhalen. Dus lange vingers, licht bedruppelen, roommengsel erop en tot slot met de andere helft van de aardbeienplakjes de bovenkant afwerken. Eventueel met poedersuiker bestrooien.
Minstens 4 uur in de koelkast laten opstijven (maar beter een hele nacht).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.