donderdag 27 augustus 2015

Let's party; jurk en ketting van tricot


Aankomende zaterdag viert mijn schoonzusje haar 25ste verjaardag met een groot feest. En bij zo'n feest hoort een nieuwe outfit. Omdat we nog steeds in de flow van de Free Fashion Challenge zitten en niet zomaar meer van alles kopen had ik besloten zelf iets te maken. Met behulp van mijn moeder uiteraard.

Jaren geleden, toen tricot body's nog helemaal in waren dus dat is al echt heeeeeel erg lang geleden, heb ik ooit eens met mijn moeder op de markt een stofje gekocht met als doel hiervan zo'n super onhandig zij het modieus ding te maken. Toen ik echter zwanger was van Bo lag die lap nog steeds ongeschonden ergens in een kist. Mijn moeder heeft het toen gebruikt om er een buikband van de maken. Ook helemaal in zo'n 8 jaar geleden. Maar die buikband zette niet echt zoden aan de dijk. Het grootste gedeelte van de stof lag er nog steeds. En deze stof kon ik nu
mooi gebruiken voor een jurkje.

Als model had ik een hemdjurk in gedachten die ik een tijdje geleden bij H&M heb gekocht.  Zo'n jurk die altijd handig is om nog snel in je koffer te stoppen. Stoer met sneakers en een spijker- of biker jack en netjes met pumps. De stof, in bruin- en grijstinten, heeft een soort van tribal motief verwerkt in een brede streep in de lengte. Kleed ook nog eens mooi af. Omdat het een strak model is heb ik er voor gekozen om het voor- en achterpand gelijk te houden zodat de hals iets hoger is. Je moet wel kiezen wat je laat zien en strak en een decollet√© vind ik iets te veel van het goede.

Terwijl we bezig waren met de jurk kreeg ik het idee om een ketting te maken van resten van het tricot in combinatie met een grote houten kraal die ik ooit een keer had gekocht.
Inspiratie voor de ketting had ik van een markt die we tijdens onze vakantie in Oostenrijk hebben bezocht. Daar had ik een ketting gezien die alleen gemaakt was van stroken opgekruld tricot. De zwarte strook in de ketting is een idee van mijn moeder. Omdat ik er ook zwarte schoenen en een zwart tasje bij wil dragen. Om het helemaal af te maken kan ik er nog een jasje over dragen. De taupe kleur van het jasje komt ook terug in de stof van de jurk.

We hebben de jurk en de ketting in twee avonden gemaakt. Maar het resultaat mag er zijn.

Wil je zien hoe de jurk staat?
Kijk dan zaterdagavond even op Facebook, Instagram of Twitter.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.