woensdag 29 juli 2015

FBLS oppas diner 2015

Zaterdag 25 juli was het weer tijd voor ons jaarlijkse oppasdiner. Het had een keer moeten wijken vanwege de start van de Tour de France in Utrecht maar zaterdag ging het dan toch echt door. En hoe toepasselijk was het thema van dit jaar; Frankrijk.

Het diner was opgebouwd rondom de groententaart die Perry een aantal maanden eerder voor mijn oom en tante had gemaakt. Maar omdat we niet exact hetzelfde diner wilden geven hebben we wat gerechten aangepast. Bijvoorbeeld het voorgerecht. Hiervoor hebben we Jamie Oliver maar weer eens uit de kast getrokken. Jamie stelt nooit teleur en ook deze keer niet gelukkig. Bij het hoofdgerecht hebben we een Roodbaars met romige yoghurt wijnsaus geserveerd. Natuurlijk is een Frans diner geen Frans diner zonder kaasplankje.

Wil je ook een keer genieten van deze heerlijke gerechten. Bekijk dan het diner hieronder met handige links naar de recepten.

Voorgerecht
Salade van de markt met walnoten en rustieke croutons met geitenkaas.

Soep
Uiensoep, was het enige gerecht wat niet zelf gekookt was. Wel zelf gekocht. Uiensoep van de Jumbo. Aangevuld met een bergje geraspte kaas

Hoofdgerecht
Groentenroostaart met Roodbaars en Romige yoghurt wijnsaus.
De vorige keer waren de wortels in de groentenroostaart aan de taaie kant. Daarom heeft Perry ze deze keer voor verwerking een tijdje in heet water laten wellen.

Nagerecht
Kaasplankje met vijf soorten kaas, gezouten amandelen, druiven, kersen, vijgenconfituur en gekonfijte cranberry's met pistachenootjes.

Ter afsluiting
Koffie en thee met heerlijke petitfours. Deze keer niet van de Markthal in Rotterdam maar van Christian Chocolaterie en Patisserie Oss. Een lokale chocolaterie die heerlijke dingen maakt.1 opmerking:

  1. Het was allemaal lekker maar dat heb je al op mijn blog kunnen lezen. Daar staat wel jullie kaasplank op van olijvenhout en dat zag er leuk uit. Zal in Frankrijk eens speuren of ik ze daar kan kopen ( souvenir idee )

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je reactie.