zondag 19 april 2015

Fabulous diner 2015

Het wordt al bijna een traditie. Voor de vierde keer dit jaar hebben Perry en ik uitgebreid gekookt voor mijn peetoom en peettante. En volgens hen hadden we onszelf dit jaar wederom overtroffen.
Het was dan ook weer een middagje en avond gezellig bijkletsen en lekker eten.

Het thema dit jaar was de Franse keuken. Vooral geïnspireerd door al het heerlijks dat we een week eerder in de Markthal in Rotterdam hadden gezien en geproefd. Daar zijn we begonnen met het einde. We hadden besloten om voor de verandering eens niet te eindigen met een zoet toetje maar met een kaasplankje. Bij een standje met de lekkerste kazen hebben we uit het uitgebreide assortiment iets laten samenstellen. Vacuüm laten verpakken, laten nummeren voor de juiste volgorde en meegenomen naar Berghem. Bij een luxe patisserie liepen we tegen de prachtigste chocolade kunstwerkjes aan. Waar we direct twee doosjes designer chocolade hebben gekocht voor bij de koffie. Nu hoefden we alleen nog het voorgerecht, tussengerecht en hoofdgerecht te verzinnen.

Geen Jamie Oliver of andere kookboeken dit jaar, maar internet was onze guide to good food. Waarbij de presentatie dit jaar een extra factor was. Maar uiterlijk alleen telt niet. Het moet bovenal lekker zijn. En dat is zeker gelukt.

Nieuwsgierig geworden. Hierbij het menu met handige links naar de recepten.

Voorgerecht
Salade met stokbrood en blauwe kaas

Tussengerecht
Mosterdsoep, was het enige gerecht wat niet zelf gekookt was. Wel zelf gekocht. Mosterdsoep van de Jumbo. Vrolijk versierd met een blaadje basilicum.

Hoofdgerecht
Groenteroostaart

Nagerecht
Kaasplankje met 4 verschillende Franse kazen, walnoten, pecannoten, gezouten amandelen, druiven, krenten, donker brood en biologische spread van vijg-sinaasappel. Gepresenteerd op een plateau van olijfbomenhout.

Ter afsluiting
Koffie en thee met Chocolat excellence in twee varianten van de Patissier.

Dark Violet
Chocolade van de Trinitario cacaoboon uit het Caribisch gebied met gesuikerde viool bloemetjes en 24-karaats goudkorrels.

Tropical Ivory
Witte chocolade met vanilletonen en een fijne zachte smeltende textuur, gedecoreerd met pistache en gedroogde ananas bestrooid met gedroogde kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.