donderdag 5 maart 2015

Fabulous Film review; Predestination


 

We hebben weer heel wat films gekeken de laatste tijd. Hier vind je iedere week een paar persoonlijke reviews.

Predestination
Tijd reizen is altijd een geliefd onderwerp geweest van schrijvers, filmmakers en Hollywood. De grote gemene deler was in de meeste verhalen het rechtzetten van iets wat in het verleden was gebeurd of het voorkomen van iets wat in de toekomst stond te gebeuren. Meestal werd daarvoor door de hoofdpersonen naar het verre verleden of de verre toekomst gereisd. De tijdreizigers van tegenwoordig blijven echter liever iets dichter bij huis. Zo ook in de film Predestination van regisseurskoppel Michael en Peter Spierig.

De film met in de hoofdrollen Ethan Hawke, Sarah Snook en Noah Taylor gaat over een tijdreizende Temporal Agent die tijdens zijn laatste reis probeert om eindelijk de crimineel te pakken die hij al jaren najaagt. Tot hij tijdens zijn jacht, in een bar, een man ontmoet (Sarah Snook) die hem zijn levensverhaal vertelt.

Predestination begint zoals je zou verwachten bij een film over tijdreizende agenten. Maar ergens halverwege ga je jezelf toch afvragen waar gaat dit naartoe. En net als je denkt 'ik snap het' gebeurt er weer iets waardoor je het spoor helemaal bijster raakt. Alles wat je weet over tijdreizen wordt overboord gegooid. En voor wat er gebeurt nadat de man zijn levensverhaal heeft vertelt moet je echt even rustig gaan zitten. Het einde is dan ook heel verrassend. Maar daarin wordt gelukkig wel alles verklaart. Geen losse eindjes en dat maakt de film wel zo prettig.

Ik ga verder niet teveel verklappen. Verwacht geen spectaculaire scenes van tijdreizende mensen of spannende achtervolgingen. De techniek van tijdreizen die gebruikt wordt is vrij simpel. En de nadruk wordt vooral gelegd op de personages, hun levens en hun conversaties tijdens hun ontmoetingen.
Dat en de sobere, donkere stijl van filmen maakt dit tot een heel andere Sci-Fi film dan vele andere over het onderwerp, die het predicaat Drama en Mysterie zeker heeft verdiend.

Op IMDb krijgt de film van de kijkers een 7.4 en een metascore van 69. Wat mij betreft een aanrader.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.