dinsdag 20 januari 2015

Wereldband; Naar de haaien

Muziekvoorstelling voor kinderen (5+)
Ze hebben een moeder, maar geen liefde. Ze hebben een bord, maar geen eten. Ze hebben een bed, maar geen deken. Maar ze hebben elkaar. En ze vertellen elkaar verhalen en dromen dat ze koning zijn, of ontdekkingsreiziger of… zeerover.
En zo kan het gebeuren dat zeerover Zwarte Jan samen met bootsman Hassan, Lange Arie, Bange Joost en Matroos Rob het ruime sop kiezen en over de zeeën varen, van noord naar zuid, van west naar oost. Op zoek naar eeuwige roem en  goud.
De allerlaatste dag van de kerstvakantie zijn we met de kinderen naar Eindhoven gereden om daar in het Muziekgebouw te gaan kijken naar de kindervoorstelling 'Naar de Haaien' van onze favoriete instrument virtuozen van de Wereldband. En wat een leuke voorstelling was het. 
Met een nieuw verhaal en nieuwe liedjes gecombineerd met bekende melodieën en stukjes uit hun andere shows was het voor ons een feest van herkenning. Het verhaal was simpel, het decor less is more, de rollen herkenbaar. Maar meer hebben kinderen en wijzelf niet nodig. En ondanks het feit dat de zaal verre van vol zat gingen de mannen energiek aan de slag om er voor de aanwezige kinderen en hun ouders een leuke interactieve voorstelling van te maken.
Misschien de enige valse noot van deze ochtend. Het publiek reageerde niet altijd even enthousiast. Het is natuurlijk ook heel eng om voor een podium vol met bekende artiesten ineens te gaan staan en mee te doen met dansjes en liedjes. Aan ons heeft het in ieder geval niet gelegen.
Wil je met je kinderen naar een leuke voorstelling en wil je een keer wat anders. Tot eind maart is 'Naar de Haaien' nog te zien in verschillende theaters in Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.