dinsdag 30 december 2014

The Future of Fashion is NowEen aantal weken geleden was het voor een goede vriendin en mij weer eens tijd voor een dagje cultural shopping. Maar aangezien ik, vanwege de Free Fashion Challenge, nog geen kleding mag kopen gingen we deze keer vooral voor cultuur. 

Op een winterse zondagochtend togen we met de trein richting Rotterdam en meer specifiek naar museum Boijmans van Beuningen voor de mode tentoonstelling The Future Of Fashion Is Now. 

Voor deze tentoonstelling zijn ruim 50 jonge modetalenten van over de hele wereld gescout. Daarnaast zijn gerespecteerde vernieuwers te zien als Viktor&Rolf en Iris van Herpen. En zes topontwerpers maakten exclusief voor de tentoonstelling nieuw werk. 

The Future of Fashion gaat vooral over emotie, technologie, duurzaamheid, functionaliteit, de rol van kleding in de maatschappij, statement en innovatie. Een kledingstuk dat op emoties reageert, kantpatronen die uit een plant groeien, textiel dat zichzelf afbreekt of mode die mensen door een rits letterlijk verbindt. 

Het heeft allemaal geresulteerd in een overweldigende expositie die dwingt tot nadenken en bezinning. Er valt zoveel te zien. En voor een creatieve geest zoveel inspiratie op te doen dat het tijd nodig heeft om te bezinken. Gelukkig is er een handig boekje gemaakt waarin alle ontwerpen en ontwerpers staan uitgelegd en beschreven. Handig tijdens het bezichtigen van de tentoonstelling in te bladeren maar ook om thuis nog eens wat na te lezen. 

Ben je nieuwsgierig geworden en ben je nog in de gelegenheid om te gaan dan raad ik aan dit zeker te doen. Maar neem er wel de tijd voor. De tentoonstelling is nog tot 18 januari 2015 te zien. 

Hier zie je een paar van mijn persoonlijke favorieten.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.