Het gebruik van goede avocado`s is voorwaardelijk om een lekkere guacamole te maken. Zoek ze zelf uit; de groene mogen niet te veel glimmen en de donkere moeten diep van kleur zijn. Ze moeten niet te hard zijn; met een lichte duimdruk moeten ze meegeven maar vanzelf weer uitdeuken.
Ingrediƫnten (8 personen)
2 Goed rijpe avocado's
1 el Fijn gehakte ui
2 Middelgrote tomaten
1 Grote groene peper
1 Teen knoflook
1 el Koriander
Citroen of limoensap
Zout
Peper
Suiker
Bereidingstijd
10-20 minuten
Bereiding
Verpulp het avocado vruchtvlees met een vork
Verwijder van de tomaten het vel, vocht en pitten en hak vruchtvlees fijn
Verwijder zaad van peper en hak fijn
Verwijder zaad van peper en hak fijn
Meng in een kom alle ingrediƫnten goed door elkaar met een vork.(Alles in de keukenmachine kan ook maar het wordt dan een gladde massa.) Breng op smaak met citroensap, zout, peper en suiker.
Serveer tip
Koel opdienen.Tips
Doe een harde avocado 30 sec op halve kracht in de magnetron. Hierdoor wordt deze zachter (maar niet rijper).
Om bruin worden in koelkast te voorkomen afdekken met folie en aandrukken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.