
2 rodeui
4 knoflookteen
600 gr bataat
10 takjes tijm
3 tomaat
8 Libanees platbrood
200 gr spinazie
150 gr belegen kaas
olijfolie
peper en zout
4 knoflookteen
600 gr bataat
10 takjes tijm
3 tomaat
8 Libanees platbrood
200 gr spinazie
150 gr belegen kaas
olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper de rode ui.
Snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes.
Ris de tijmblaadjes van de takjes.
2. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de rode
ui, knoflook, bataat en tijm, afgedekt, 10 – 15 minuten op
middelhoog vuur of tot de bataat zacht is. Breng op smaak met
peper en zout.
3. Snijd ondertussen de tomaat in dunne plakken. Spreid
het platbrood uit en verdeel de tomaten en spinazie over de
platbroden. Zorg ervoor dat je elk brood voor de helft belegt,
zodat je hem dicht kunt vouwen. Beleg het brood ook met de
bataat en strooi hierop de belegen kaas.
4. Vouw het platbrood dubbel en leg deze op een ovenrooster
met bakpapier. Bak 5 minuten in de oven tot de bovenkant
krokant is.
5. Verdeel de quesadilla’s over de borden.
Ook lekker met hoemoes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je reactie.