donderdag 28 augustus 2014

TracksTracks is een Australische film geregisseerd door John Curran met Mia Wasikowska en Adam Driver. De film verteld het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson die negen maanden door de woestijn van Australië reist. Tracks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Robyn Davidson.

In 1977 reist Robyn Davidson van Alice Springs door 2.700 kilometers Australische woestijn naar de Indische Oceaan met haar hond en vier kamelen. Fotograaf Rick Smolan van National Geographic documenteert haar reis.

Tracks gaat over een eenzame reis door het Australische land maar ook over de eenzame zoektocht van een jonge vrouw naar zichzelf. Robyn kiest zelf voor de eenzaamheid en het isolement niet alleen tijdens de reis maar ook daarvoor. Ze heeft weinig behoefte aan gezelschap, aan mensen om zich heen. Ze geniet tijdens de reis van de stilte en de aanwezigheid van alleen haar dieren. Zelfs de sporadische ontmoetingen met Rick Smolan lijken haar in het begin te veel.

Maar wat gebeurt er met iemand die negen maanden totaal verstoken is van menselijk contact en op zichzelf aangewezen. Met alleen dieren om zich heen die haar slechts voorzien van haar basisbehoefte.

Deze reis en deze strijd voor eenzaamheid en uiteindelijk tegen eenzaamheid zijn prachtig verfilmd en wordt geen moment saai. De spanning, het drama en de humor zitten soms in kleine, hele menselijke dingen.

En wie wist dat de woestijn zoveel verschillende verschijningsvormen heeft of waarom er überhaupt kamelen in australe zijn.

Kortom, een aanrader.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.