donderdag 24 juli 2014

Houseboat Tante Piet


Photo
Photo


PhotoIn het weekend van 19 op 20 juli zijn Perry en ik een weekendje met zijn tweeën naar Amsterdam geweest. Ons jaarlijkse momentje weg zonder kinderen. Dit jaar was het een heel origineel verjaardagscadeau van mijn Hubby. En niet alleen de presentatie van het cadeau was origineel maar ook ons verblijf. Amsterdam is er blijft een mooie stad om te bezoeken. Maar wil je deze stad op zijn best zien dan raad ik aan het eens op onze manier te doen.

Houseboat Tante Piet
Wat er is nu typisch Amsterdams. Paaltjes? Grachten? Red light district? Wat dacht je van woonboten. Die zijn er genoeg. Maar wist je ook dat je daar overnachtingen kon boeken. Ik niet en Perry  ook niet. Maar hij is er wel naar op zoek gegaan. En warempel. Hij hoefde niet lang te zoeken tot hij Tante Piet had gevonden. Een gezellige kleine woonboot aan de Dijksgracht. Dichtbij het centrum maar niet in het centrum. De eigenaresse van de woonboot heet Siet. Een leuke gastvrije meid die meteen maakt dat je je op je gemak en thuis voelt. Zo moet je het verblijf op haar woonboot ook zien. Een plaats waar je even naar huis kan na een dag in de grote stad te hebben doorgebracht. 's Morgens zorgt ze voor een uitgebreid en voedzaam ontbijt, maakt een praatje, ze wijst je de weg, verhuurt fietsen en 's avonds heb je een heerlijke rustige plek om bij te komen en te slapen. Perry heeft altijd problemen met de bedden in hotels en vakantiehuisjes. Maar in de bedstee van Tante Piet heeft hij prima geslapen.
Waarom de woonboot Tante Piet heet? Dat moet ze je zelf maar vertellen want je moet er echt een keer naartoe gaan. Een nacht, een weekend, een
midweek, maakt niet uit. Gewoon doen. En ben je
geweest. Laat dan altijd even een berichtje achter
op haar site of Facebook pagina.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.