vrijdag 4 juli 2014

Frozen; because times are changing



Er was een tijd dat Disney films en musicals nog voor (eeuwige) kleine schattige meisjes waren. Wiens lievelingskleur roze was. Die het liefst de hele dag in prinsessenjurken rond liepen en droomden van hun prins op het witte paard. Of voor homoseksuele mannen. Die ook droomden van hun prins op het witte paard of in zwart leer. En die heel erg in touch waren met hun vrouwelijke kant. Nee ik heb het niet over metro seksuele mannen maar over homoseksuele mannen.

Er was een tijd dat tatoeages en petjes iets was van die anderen. Je weet wel. Ik mag niet iedereen over een kam scheren maar toch. Van dat typisch volk. Van die stoere jongens, badboys, ruwe bolsters. Ik bedoel hoe slim kun je zijn als je je lichaam voor de rest van je leven zo toetakelt. Nee die mensen waren niet helemaal wijs. En die petjes. Daar kon niks goeds van komen.
Het is maar net hoe je het bekijkt. Mensen dragen al eeuwen hoofddeksels. Sommigen om een statement te maken. Sommigen omdat ze het gewoon leuk vinden. En plakplaatjes. Je bent tegenwoordig bijna een buitenbeentje als je niet minimaal een sleeve hebt. Maar goed. Ooit was dat anders.

En toen was er Frozen. De fantastische animatie film van Disney over stoere prinsessen, gevoelige prinsen en een sneeuwpop die van de zomer houdt. Dan blijkt dat de wereld ineens niet meer zo overzichtelijk is als hij vroeger was en dat alles op zijn kop staat. Want plotseling gebeurt er dan dit.

Voor diegene die het filmpje niet kunnen zien. Hierbij de link




2 opmerkingen:

Bedankt voor je reactie.