dinsdag 17 juni 2014

De week in Instagram; week 24

De week waarin het WK voetbal begon in Braziliƫ. En wat een begin voor Nederland.

Maandag; Pinkpop eindigde voor ons zoals het begon, met een hoosbui. Maar dat kon de pret van een zeer geslaagd weekend niet drukken.  Voor de kinderen hadden we Pinkpop een beetje naar Brabant gebracht. En wij zelf werden ook verrast met cadeautjes vanwege ons 7 jarig huwelijks jubileum. Terug in Berghem konden we omschakelen naar een nieuw evenement. Het WK voetbal. Ook ons deel van de straat was inmiddels versierd met oranje vlaggetjes.

Vrijdag; vanwege een training op dinsdag en woensdag in Leiden had ik deze week mijn mamadag op vrijdag. En wat een geluk voor mij want het was de afsluitende dag van de talentenweek op school. Alle ouders mochten vrijdag komen kijken naar hun talenten en wat ze hadden gemaakt of gedaan. Bo en Brun hadden o.a. Mandala's gekleurd. Maar Brun had ook nog een ander talent volgens hemzelf. Gitaar spelen. Wat hij thuis dan ook graag wilde laten zien.

's Avonds was het dan zover. De eerste WK wedstrijd voor Oranje, tegen Spanje. Volgens de experts (alle mannen op mijn werk en de rest van Nederland) zou het een moeilijke wedstrijd worden. Gelijk spel was zo ongeveer het hoogst haalbare. Maar niets was minder waar. Wat na ongeveer 20 minuten spelen een ramp leek te worden voor Oranje werd uiteindelijk een vernedering voor Spanje. Ingezet door Van Persie met een zweefduik achtig doelpunt. 1-5 was uiteindelijke eindscore. En dat smaakt naar meer.

Zaterdag; een uitje met de hele familie van Herpen- de Wit naar Amsterdam Expo voor de tentoonstelling The Art of the Bricks met werken van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya. Veel jeugdsentiment, prachtige kunst en veel cultuur. En natuurlijk aan het einde grote bakken vol met blokken om zelf te bouwen. Zoals bijvoorbeeld dit mooie Holland House door oma Toos. Wie is er niet groot geworden met LEGO of DUPLO. Een mooie expositie voor jong en oud.

Zondag; Vaderdag. We hadden het eigenlijk de dag ervoor al gevierd omdat Brun er helemaal van overtuigd was dat het zaterdag al Vaderdag was. We konden hem met geen mogelijkheid overtuigen dat hij een dag te vroeg was. Nee hoor, echt niet. Want juffrouw Dorethea had gezegd nog drie nachtjes slapen. Een, twee drie. Gelukkig had moeder nog een cadeau achter de hand.
's Middags nog even naar de speeltuin. Waar de kinderen na afloop nog een paar mooie paardenbloemen voor papa en mama hebben geplukt. En 's avonds naar opa en oma van Herpen voor een uitgebreide BBQ.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.