maandag 13 januari 2014

Soof


SoofVrijdag ben ik met de meiden naar Soof geweest. In eerste instantie stond ik er een beetje sceptisch tegenover.. Ik had een echte bored housewifes film verwacht. Maar in plaats daarvan bleek het een originele grappige, ontroerende film over relaties, verliefdheid, desillusies en echte liefde. Een beetje bored housewifes maar dan net iets anders.

We zijn de film gaan kijken op een originele locatie die het vermelden waard is, Service Bioscoop Industrie in Veghel. Na de voorstelling hebben we hier met zijn vieren nog even gezellig na zitten genieten en kletsen.

De film:
Soof heeft alles wat ze wil: een eigen bedrijfje, een man en drie leuke kinderen. Toch vraagt ze zich af of dit nu alles is. Als Soof tijdens een etentje de bekende choreograaf Jim ontmoet springt er een vonk over. Maar is dit wel wat ze wil?

Soof gaat over echte mensen, met gewone dagelijkse problemen en beslommeringen; over kinderen die niet altijd doen wat je wilt maar waar je zielsveel van houd; over je partner die misschien niet perfect is maar je uiteindelijk toch altijd weer weet te verrassen; over het leven dat je zelf moet maken; over de kleine dingen; over het gras dat niet altijd groener is bij de buren.

We hebben veel gelachen tijdens de film. Omdat het een grappige film is maar bij vlagen ook zoooo herkenbaar. De scene met de kinderen in de supermarkt. Soms heb je geen zin meer om de perfecte geduldige ouder te zijn en is het gewoon genoeg. Ook midden in een supermarkt met heel veel andere mensen erbij.
De scene met Soof die van een barkruk afstapt en wegloopt. In het shot zie je dat haar rok gewoon gekreukeld is. Want zo gaat dat in het echt met rokken waar je op gaat zitten.
Soof die geen maatje 34 heeft maar een echte vrouw is van haar leeftijd met een buikje en rimpels.
Of Kaspar die denkt wel even het huishouden te runnen en voor de kinderen te gaan zorgen. Want 'hoe moeilijk kan dat nu zijn.'

Eigenlijk is Soof een film die je samen met je partner moet zien. Omdat het niet alleen over Soof gaat maar ook over haar man Kasper. In een relatie zit je tenslotte met zijn tweeën. En er valt nog heel wat te leren van elkaar. Want vrouwen; Iedere ochtend in je tijgerprint peignoir en op je Ugg sloffen je man en kinderen uitzwaaien is niet opwindend. Een stratenmakers decolleté en slobbertrui trouwens ook niet mannen. Daar wordt je relatie niet spannender van.
Je best doen, naar elkaar luisteren, blijven communiceren en elkaar blijven verrassen. Dat is het juiste recept.

Dus, Soof, gewoon gaan zien.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.