maandag 23 december 2013

FBLS Sjaal

Het schijnt sinds vorig jaar al helemaal hot te zijn. Al is dat even langs mij heen gegaan. Wat op zichzelf heel frappant is want de grote bontgekleurde driehoekige sjaals zijn moeilijk over het hoofd te zien. Ze zijn in allerlei kleuren en in verschillende materialen verkrijgbaar en ook in verschillende prijzen. Bij Be-Witched bijvoorbeeld. Maar er zijn uiteraard veel duurdere.

Natuurlijk kun je zo'n lekkere warme sjaal ook zelf maken. Dat was vooral de tip van mijn schoonzus toen ik haar een tijdje geleden met een exemplaar om zag. Veel heb je niet nodig en ben je een beetje handig met een naaimachine dan heb je er in een middagje zo een paar in elkaar genaaid.

Wat je nodig hebt is twee lappen stof van 150 cm x 150 cm en 300 cm franjes. Kleur en materiaal zelf te bepalen. Lekkere zachte fake fur voor de ene kant en een mooie satijnen stof of tricot voor de andere kant bijvoorbeeld. Satijn geeft de sjaal een wat luxer uiterlijk. Maar een stugge stof zoals tricot schuift minder. De keuze is aan jou. En om het helemaal af te maken een bijpassende franje.

Mijn moeder is aan de slag gegaan en heeft er een paar gemaakt. Uit anderhalve meter stof (van 150cm breed) kun je er namelijk twee maken. En dan heb je er dus twee voor de prijs van nog niet een.

Het resultaat, een FBLS Sjaal.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.