woensdag 9 oktober 2013

Universiteit van Nederland opent haar digitale deuren

Waarom hebben bonobo's veel grotere ballen dan mensen? Hoe ontdekt een arts waar je last van hebt? Was vroeger alles beter? Het zijn zomaar wat vragen die aan bod komen tijdens de colleges van de Universiteit van Nederland. De Universiteit van Nederland doet niet aan colleges in een stoffige collegezaal, maar in een Amsterdamse club. 

8 oktober opende de Universiteit van Nederland officieel zijn digitale deuren. Vanaf de lancering wordt elke werkdag een college van een kwartier uitgezonden. De colleges zijn op de site van Universiteit van Nederland te volgen, maar ook direct op Volkskrant.nl, dat mediapartner is. Elke hoogleraar geeft vijf inleidende colleges en elke week is er een nieuwe hoogleraar aan de beurt met een nieuw onderwerp. Oude colleges zijn ook op Volkskrant.nl terug te zien.De Universiteit van Nederland is een initiatief van Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping, ook de initiatiefnemers van Blendle. Klöpping: 'Er zijn zoveel fantastische hoogleraren in Nederland die een zaal kunnen betoveren, die zelfs het saaiste onderwerp zo kunnen uitleggen dat het ineens voor iedereen interessant wordt. Tot nu toe waren hun verhalen alleen beschikbaar voor een handvol studenten, maar nu kan iedereen ervan genieten.'


Dinsdag heb ik de eerste twee college's gevolgd over Neuropsychologie door prof. dr. Erik Scherder. En niets teveel gezegd. Op deze manier wordt leren weer leuk. En wat zijn nu 15 minuten op een dag. Je kunt zelf iedere dag naar de site gaan van de Universiteit of de Volkskrant. Maar je kunt nieuwe college's ook laten mailen of laten binnenkomen op je Facebook timeline. Dus iedereen weer de schoolbanken in. 

Leren
Leuker kunnen we het maken en ook gemakkelijker.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.