maandag 7 oktober 2013

The Killing


Een aantal weken geleden heb ik een gratis proefabonnement van een maand genomen op Netflix. Dat is any time, any place, any where films en video's kijken. Nu ben ik persoonlijk nog niet zo onder de indruk van het huidige aanbod op Netflix. Zeker niet als het gaat om films. Maar ze bieden wel een aantal leuke serie's aan. Onder andere The Killing. Afgelopen zaterdag heb ik het laatste deel gekeken van seizoen twee van deze Amerikaanse politieserie. De serie is gebaseerd op Deense boeken en een Deense TV serie. Ik heb alle twee de seizoenen gekeken op de IPad. Wat een ervaring op zich is. 
De eerste twee seizoenen gaan over het onderzoek naar de moord op een tienermeisje. Dit tegen de achtergrond van de verkiezingsstrijd tussen twee kandidaten voor het burgemeesterschap van Seattle. De serie volgt de twee politieagenten (Linden en Holder) die de moord onderzoeken, de familie die de dood van hun familielid probeert te verwerken en de twee burgemeesters kandidaten.

Drama's die zich afspelen in de levens van al deze mensen wordt ruimschoots uitgemeten in 26 afleveringen. Iedereen lijkt een verleden te hebben dat hen blijft achtervolgen. En ieders leven is op een bepaalde manier met de ander verweven. De geheimen en dubbele agenda's van de betrokkenen, de eigen belangen, maar ook trouw en liefde maken het onderzoek niet makkelijker. Het zet Linden en Holder en ook de kijker vaak op het verkeerde been.  

Het is geen politieserie in de klassieke zin van het woord. Geen spectaculaire achtervolgingen, geen schietpartijen, geen perfect uitziende, geklede mooie mensen. Het zijn vooral getekende mensen die het leven proberen te overleven in een stad waar het ogenschijnlijk altijd lijkt te regenen. Maar dat maakt de serie juist zo mooi. Het gaat over het leven van echte mensen. Met echte dagelijkse problemen.

De serie krijgt op IMDb een 7.9. Wat mij betreft zeer verdient en een aanrader.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.