woensdag 4 september 2013

WËRELDBÄND in CIRQUE STILETTO 2


Perry en ik zijn een groot fan van de Wereldband. Sinds we hen een aantal jaren geleden voor het eerst hebben gezien, tijdens de uitreiking van de vrijwilliger van het jaar gala in de Lievekamp in Oss, gaan we trouw naar iedere show. En de Wereldband stelt eigenlijk nooit teleur. Vanaf 30 Augustus 2013 tot en met 15 januari 2014 toeren ze samen met Ellen ten Damme door het land met de theatershow Cirque Stiletto 2. Ze starten in Carre en trekken daarna langs andere theaters in Nederland.In Cirque Stiletto 2 zal rockdiva  Ellen ten Damme schitteren als het “stoutste meisje van het circus”, waarbij zij haar zeven hoofdzonden opbiecht: Hoogmoed, Hebzucht, Lust, Nijd, Gulzigheid, Woede, Luiheid. Ellen laat een eigen, fascinerende versie zien van dit intrigerende  thema dat Kurt Weill en Bertolt Brecht 80 jaar geleden al inspireerde.In een wervelende show zijn de zeven hoofdzonden verwerkt in muzikale blokken die een licht werpen op de duistere, wellustige en geheime kanten van Ellen.
De zeven hoofdzonden vormen een boeiende basis voor een avond totaal theater waarbij, net als bij de eerste Cirque Stiletto gekozen is voor de circusvorm, waarvoor de beste artiesten ter wereld zijn aangetrokken. In totaal bestaat de showuit maar liefst 25 artiesten.
Daarbij zal Ellen muzikaal begeleid worden door Wëreldbänd, deze meesterlijke performers in de stijl van Mini en Maxi bespelen in deze show meer dan 50 instrumenten en zijn met hun geniale gekte en grote grapdichtheid entertainers van wereldformaat.   
Perry en ik gaan dinsdag 3 December kijken in de Lievekamp in Oss. Het is voor ons de eerste keer om een show van Ellen den Damme te zien. En ook de eerste keer om de Wereldband te zien in deze begeleidende rol. We zijn dan ook heel benieuwd wat het gaat worden. Maar de reacties op de première zijn tot nu toe heel positief. Ben jij ook nieuwsgierig geworden en wil je gaan kijken. Check dan de site van Nationale Theaterkassa voor de playlist.
Uiteraard laat ik je op deze blog nog weten hoe wij het hebben ervaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.